Un 80% dels docents de les escoles franceses farà vaga dimarts

Un 80% dels docents francesos faran vaga dimarts. Així ho preveu la delegació d´Ensenyament de França. L´escola de Canillo no obrirà portes i les maternals d´Escaldes-Engordany i d´Andorra la Vella podrien seguir el mateix camí. La delegació està en contacte amb el ministeri d´Educació per garantir l´acollida d´infants a la majoria de centres.

Sense punt d´encontre, la vaga de dimarts és a priori inevitable. La delegació d´Ensenyament de França preveu que un 80% dels docents francesos faci vaga. A hores d´ara se sap segur que l´escola d´Ordino obrirà amb normalitat i que la de Canillo haurà de tancar perquè tothom farà vaga. Les maternals d´Escaldes-Engordany i d´Andorra la Vella podrien seguir el mateix camí, tot i que s´està fent el possible per evitar-ho, segons explica el delegat francès d´Ensenyament.

A totes les altres escoles s´espera garantir l´acollida dels infants, amb l´ajut de personal del sistema andorrà. En aquest sentit, el ministre d´Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha afirmat a RTVA que hi ha un contacte permanent amb la delegació francesa. Tot i així, Maginot demana als pares que només duguin els fills a l´escola si no tenen una alternativa.

Els docents francesos oferien desconvocar la vaga de dimarts a les escoles de maternal i primària a canvi que el govern francès contractés dos professors eventuals pel proper curs. Però la proposta ha estat rebutjada. El ministeri d´Educació no prendrà cap decisió fins que tingui els resultats de la inspecció que farà d´aquí a tres setmanes i de la qual se sabran els resultats al maig.

Maginot destaca que en bona mesura s´han acceptat tres altres punts de la proposta, com són la possibilitat de progressar en la carrera professional, l´augment de recursos i el fet de fer la inspecció.