vivandAquest dimarts a la tarda la cònsol major d’Escaldes Engordany, Trini Marín, i el cònsol menor, Marc Calvet, han presentat davant dels mitjans de comunicació els darrers indicadors de Vivand, després de vuit mesos de funcionament de l’avinguda Carlemany per a vianants.

La cònsol major ha assenyalat que després d’aquest període els resultats estan sent positius tant pel que fa a l’afluència de vianants, d’aparcaments, així com les enquestes d’opinió als turistes, residents i a les empreses. De fet, ja s’han avançat alguns dels darrers resultats de l’enquesta als empresaris que ha fet el Centre de Recerca i Estudis Sociològics. D’aquesta manera, els resultats efectuats sobre una mostra de 340 empreses situades a l’avinguda Carlemany indiquen que un 69,4 per cent donen continuïtat al projecte per a vianants, mentre que un 17,1 per cent no hi dóna continuïtat i un 13,5 per cent no contesta. En aquest sentit, cal destacar que l’enquesta del CRES s’ha fet sobre una mostra de 340 negocis dels 366 establerts a l’avinguda.

Els cònsols també han repassat altres dades rellevants al voltant de Vivand com l’acceptació del projecte que ha anat creixent entre els turistes i la població. Segons l’enquesta del CRES del setembre del 2013, feta sobre una mostra de 415 persones, el 93,5 per cent dels turistes que visiten Escaldes-Engordany estan a favor que l’avinguda Carlemany s’hagi convertit en una zona per a vianants, mentre que només un 2,1 per cent hi estan en contra.

Aquesta enquesta traslladada als residents de la parròquia és interessant en el sentit que els resultats han variat considerablement; abans de la posada en funcionament del projecte un 43 per cent dels residents donaven suport a Vivand, mentre que un 35,5 per cent si mostraven en contra i un 21,5 per cent no contestaven.

L’octubre del 2013, un 72,5 per cent de residents de la parròquia donaven continuïtat al projecte, un 16,6 per cent s’hi mostraven en contra i un 10,9 per cent no contestaven.

Si ens fixem en les dades d’afluència, actualitzades fins al mes de març d’enguany veiem com la presència de vianants des del tancament al trànsit augmenta de forma notòria i no només en èpoques de temporada alta, sinó que de setembre a novembre l’afluència de vianants és en conjunt superior en un 30 per cent per sobre la de juliol. En aquest sentit, és interessant destacar que en relació a l’evolució de visitants que experimenta el país, els índexs d’afluència a Vivand són positius.

Respecte a les dades d’ocupació d’aparcaments, també s’està experimentant un creixement positiu, sobretot pel que fa als aparcaments més propers a Vivand. D’aquesta manera, l’agost 2013 tanca amb un increment en relació a 2012 del 12% dels minuts d’estacionament. Per quadrimestres els resultats són els següents:

1er quadrimestre 2013 : en conjunt el temps d’estada registrava una davallada del -7% vs 2012 (-2,3 milions mn).

2on quadrimestre 2013 (maig-agost) : el temps d’estada registra un augment del +16% (+4,5 milions minuts).

3er quadrimestre (set-desembre) : el temps d’estada registra un augment del +6% (+1,85 milions de minuts).

Text i foto: Comú d’Escaldes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada