Un 57% dels bombers tira enrere el projecte de la direcció per remodelar el cos

El 57% dels bombers han votat en contra del projecte de remodelació del Cos de Bombers proposat per la direcció, i per tant no serà presentat al Govern per a la seva aprovació. Tal com han informat des de la direcció, aquest resultat s’ha donat amb una participació extraordinària del 100% dels membres del Cos de Bombers. En vista del resultat negatiu, la direcció continuarà gestionant els recursos del Cos de Bombers tal com ho feia fins ara però amb menys pressupost ‘i haurem de mirar amb lupa les hores extres’.

Després de tres dies per fer les seves votacions, els 107 membres del Cos de Bombers han votat el projecte de remodelació del cos proposat per la direcció. Els resultats s’han fet públics aquest dilluns a la tarda i s’ha sabut que del 100% de bombers que han votat, el 57% ho ha fet en contra del projecte i el 43% hi ha votat a favor.

Tal com ja havia anunciat la direcció, el fet que la majoria dels membres del cos hagin votat negativament farà que aquest no es presenti per a l’aprovació del Govern. Tot i que no han volgut fer una valoració perquè ‘és un resultat molt recent’, sí que han lamentat que no hagi prosperat un model que hagués servit per regularitzar la situació del cos.

Així, la direcció continuarà gestionant els recursos amb les mateixes normes que hi havia fins ara, ‘però amb menys pressupost’. Per tant assenyalen que ‘haurem de mirar les hores extra amb lupa’ i que només s’aprovaran per a sortides, imprevistos o projectes molt importants però que potser per a d’altres no es podran fer. A més, la direcció dels Bombers continuarà treballant per impulsar la llei del cos que regularà tots aquests aspectes.

El projecte presentat per la direcció preveia l’increment de les hores ordinàries que fan els bombers passant de 1.780 a 2.000 sense retribució. A més, es proposava que les hores extra es cobressin amb un increment del 35% respecte a les ordinàries, que fins ara no es feia, i que aquestes només es fessin en cas que hi hagués imprevistos. També es preveia retribuir els membres d’àrees, les especificitats i les responsabilitats. Els torns haguessin passat a ser de tres dies de festa després de cada guàrdia de 24 hores del 15 de maig al 15 d’octubre i quatre dies de festa després de cada torn de 24 hores durant la resta de l’any. A més, en comptes de fer dues quinzenes de recuperació i dues de vacances els bombers haguessin tingut 35 dies naturals de vacances.

Des de la direcció s’ha lamentat que ‘potser no s’ha tingut la capacitat de veure més enllà d’aquest any’ referint-se a que si alguns bombers han fet el càlcul de com els afectaria el nou projecte hauran valorat que ‘haurien de fer més hores gratis’. A més, també ha indicat que en alguns casos potser el fet de cobrar per l’especialitat d’àrea els hagués fet sobrepassar els 3.000 euros de sou i per tant els hagués afectat les retallades del Govern.

D’altra banda, des de la direcció han recordat que la voluntat era afavorir el creixement laboral dels membres del cos però que ‘legítimament alguns bombers no han volgut ser solidaris amb els seus companys’. Tot i així han celebrat que hagin votat tots els membres del cos i han indicat que ‘aprovar sense consens hagués pogut suposar discrepàncies i conflictes entre els bombers’.

TOTES LES NOTÍCIES