infants 1
Així ho constaten les dades de l´Observatori de la Infància del 2014 que han presentat avui UNICEF, la Fundació Privada BPA i el CRES. Tot i així, s´ha posat en relleu la necessitat de disposar de dades actualitzades i de poder-les contrastar amb els comuns i d´altres entitats. Es constata també la necessitat d´un pla nacional de la infància.
 

L´alimentació, la roba, l´oci o la connexió a internet són alguns del elements que UNICEF ha tingut en compte per determinar que a Andorra el 5,6% dels infants menors de setze anys té privacions per raons econòmiques. Així es posa en relleu en les noves dades de l´Observatori de la Infància, que no obstant això no tenen en compte, per exemple, totes aquelles famílies que han se n’han anat del país. Segons han admès els responsables de l´Observatori, això faria augmentar el percentatge. Tot i així han afirmat que les dades disponibles, comparades amb les dels països de l´entorn, no són dolentes, si bé l´objectiu seria eradicar aquestes privacions.

Joan Micó, CRES indica que ” la dada de famílies amb fills, on cap dels adults treballa, és d’un 1% segons aquesta enquesta. A Espanya és del 14%. Aquest vindira a ser el factor més greu de privació”.

Tot i que hi ha més indicadors que en l´Observatori del 2013, la majoria de dades no s´ha pogut contrastar amb els comuns o d´altres entitats, fet que dificulta poder fer una anàlisi més acurada i valorar, per exemple, la pobresa relativa. El comitè de drets de l´infant ha fet palesa la necessitat de millorar aquest aspecte.

Decla Marta Alberch, d’UNICEF ha reclamat que “cada vegada que es demanen dades són antigues i cal que hi hagi un compromís per part de les entitats que tinguin dades que les faci públiques”.

L´altra recomanació és preparar un pla nacional de la infància que aprofundeixi en detall en la situació dels infants i que garanteixi les ajudes socials als més vulnerables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada