El Centre de Recerca Sociològica de l’Institut d’Estudis Andorrans ha fet pública aquest dilluns l’enquesta elaborada per conèixer l’opinió de la població en relació al projecte d’Escaldes-Engordany de fer l’avinguda Carlemany per a vianants. Un 55% dels enquestats es mostra a favor de la iniciativa, un 20% en contra i un 25% coneix el projecte però no es posiciona. El director del CRES, Joan Micó, ha explicat que pel que fa als enquestats d’Escaldes-Engordany, el percentatge de gent a favor baixa fins al 43%, i els que estan en contra pugen fins al 35%. Els principals arguments en contra són els problemes de circulació i d’accés als hotels, i que perjudicaria el comerç.

Arran del debat que s’ha generat al voltant del projecte del Comú d’Escaldes-Engordany per tancar l’avinguda Carlemany per a vianants, el CRES ha dut a terme una enquesta a 712 persones d’entre tota la població d’Andorra. Els resultats mostren que un 55% està a favor de la iniciativa, un 20% en contra i un 25% no es posiciona, tot i que coneix el projecte.

Si s’analitzen els perfils dels enquestats, s’observa que hi ha més homes en contra, i que els joves i els majors de 55 anys són els que més en contra estan. Com més nivell d’estudis, més a favor, i els enquestats de nacionalitat francesa són els que diuen en una proporció superior que hi estan a favor. A més, els enquestats de la parròquia d’Escaldes-Engordany són els que menys es posicionen, i els resultats estan més igualats amb un 43% a favor i un 35,5% en contra.

Pel que fa als motius que argumenten els contraris a la iniciativa, els principals són els problemes de circulació, el fet que el tancament pugui perjudicar el comerç perquè consideren que hi haurà menys gent al carrer, i que pensen que no aporta cap benefici i que ja està bé amb trànsit. Els arguments a favor són la comoditat per passejar i comprar, i el benefici que comportarà per als comerços.

El director del CRES, Joan Micó, ha explicat que el que més sobta dels resultats és l’elevat percentatge de les persones que opten per no posicionar-se sobre el projecte, malgrat que sí que asseguren que el coneixen. Micó també pensa que tot i que ‘a priori es podia pensar que hi havia més gent a favor, hi ha hagut molt de debat públic’ que ha fet sorgir molta gent contrària. També considera interessant realitzar una segona enquesta l’any vinent per copsar si la gent està contenta o no amb el projecte en marxa.

D’altra banda, un 28% dels enquestats considera que hi ha altres carrers que s’haurien de fer per a vianants, principalment l’avinguda Meritxell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada