Umberto Giordano, el 16 de setembre a l’Auditori Nacional

Auditori Nacional d'Andorra
Auditori Nacional d’Andorra. Foto: ARXIU

L’Institut Cultural Italià de Barcelona i el Consolat Honorari d’Itàlia a Andorra, amb el patrocini del Govern d’Andorra y de l’Ambaixador d’Itàlia al Principat d’Andorra, Riccardo Guariglia, organitza un recital líric del conjunt “Umberto Giordano”. El conjunt, que actua per primera vegada a Andorra, presentarà una selecció de famoses àries d’òpera italiana. El concert serà el proper 16 de setembre, a les 20h a l’Auditori Nacional.

L’ Ensemble Umberto Giordano és un destacat grup operístic de cambra, els seus membres han actuat individualment i en conjunts de cambra a Itàlia, Japó, Austràlia, Anglaterra, França, Rússia, Bèlgica, Estats Units i molts altres estats, a ciutats com Nova York, Sydney, Sant Petersburg, Vilnius, Tel Aviv, Londres , El Caire, Tòquio, París, Lió, col·laborant en concerts i espectacles amb artistes de renom internacional com Enrico Dindo, Uto Ughi, Josè Carreras, Raina Kabaivanska, Roberto Benigni, Jerry Lewis, Bart Bacarach, Sergio Castellitto, Mirella Freni, Liza Minelli, Charlie Haden, Carla Fracci, Andrea Bocelli, Michele Placido i molts altres.

Apreciada pel públic i per la crítica per l’elecció de programes sempre originals i refinats, sovint en primeres actuacions absolutes, construïdes en forma d’actuacions de producció pròpia del conjunt, el grup va des de la música culta fins a l’òpera, des de la posada en escena d’òperes a una versió de cambra, a la representació d’espectacles en què la música, la narració de contes, la dansa i altres arts interactuen d’una manera nova i sempre diferent.

Entre els principals països assolits en més de quinze anys d’activitat hi ha Corea del Sud, Corea del Nord (l’únic conjunt italià que va actuar a Pyongyang, gràcies a un acord entre el Ministeri d’Afers Exteriors i l’Estat coreà), Espanya, Alemanya, Israel, Líban, Sud Àfrica, Argentina (concert insígnia al Teatro Coliseum de Buenos Aires), Uruguai, Brasil, Estats Units (concert insígnia al Carnegie Hall de Nova York el 2010), Xina, Turquia, Índia, Líban, Suïssa, Croàcia, Marroc, Rússia, Suècia, Lituània.

El conjunt i els seus components individuals, músics també coneguts a nivell personal en el panorama musical internacional, han enregistrat per a Velut Luna de Pàdua, Bongiovanni de Bolonya, BMG Ricordi, Amadeus, Dynamic, Tactus i moltes altres companyies discogràfiques.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES