utrecht

Ubicació
Utrecht és una ciutat holandesa que es troba aproximadament en el centre dels Països Baixos. Es tracta de la capital de la província homònima.

Població
A Utrecht hi ha poc més de tres-cents mil habitants

Història
El 1713 es va signar a la ciutat el Tractat d’Utrecht, que va marcar el final de la Guerra de Successió Espanyola i pel qual Felip d’Anjou va ser reconegut com a rei de la corona castellana. Per aquest mateix Tractat, la Corona d’Aragó va quedar sota el poder de la Corona de Castella.

Clima
El clima d’Utrecht és continental amb influència oceànica. Els hiverns són freds i plujosos. Les precipitacions també són habituals a l’estiu. A l’hivern les temperatures mitjanes estan entre els 2 graus sota zero i els 8, i els estius entre 20 i 25 graus.

Cuina
Alguns dels productes típics d’Utrecht són les patates, els pèsols, els espàrrecs, les arengades, les ostres i els musclos. La cervesa De Leckere es fa a Utrech i és la beguda per excel·lència.
Comunicacions

La ciutat està perfectament connectada amb la capital i amb d’altres ciutats holandeses per ferrocarril.

Antiga ciutat medieval, el casc antic d’Utrecht encara conserva vestigis d’aquesta època. El centre històric, acollidor, és fàcilment accessible a peu o en bicicleta, el transport públic per excel·lència.

Utrech és també una important ciutat universitària. Els 85.000 estudiants que hi estudien ajuden a configurar una ciutat activa culturalment parlant i també molt animada.
En el mateix centre històric és on també es concentren una gran diversitat de botigues i boutiques alternatives. Un dels carrers més comercials i animats de la ciutat és el Twijnstraat.

Un dels punts turístics més importants és la Catedral, un edifici imponent, que es va haver de reconstruïr al segle XVII a causa d’un huracà.

Pujar a la Torre Dom, o Torre de la Catedral, és una experiència gairebé obligada en una estada a la ciutat holandesa. Des d’allà s’observen magnífiques vistes. Tota una experiència d’un dels monuments més simbòlics de la ciutat.

Relativament a prop de la Catedral també trobem l’Ajuntament, un bonic edifici que combina estils arquitectònics clàssics i moderns.

I també a prop de la Torre Dom trobem un curiós i bonic jardí urbà al qual s’hi accedeix a través d’una majestuosa portalada. Es tracta del Flora’s Hof.

Els jardins, les plantes i les flors formen part de l’adn dels holandesos. És recomanable també una visita als Jardins Botànics i també al tradicional mercat de les flors, que s’organitza cada dissabte a Janskerkhof.

Una altra de les construccions interessants, des del punt de vista històric i arquitectònic, és la Residència Papal, del segle XV-XVI l’antic habitatge del Papa holandès, Adrià. Actualment, és la seu de la Diputació Provincial.

En una estada a Utrech podem aprofitar per visitar, als afores de la ciutat, el Castell de Harr, una fortificació de conte, amb jardins que l’envolten i, fins i tot, un llac navegable.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada