Uber és l’empresa, els conductors els seus empleats

uber

Dur revés per Uber en l’eterna lluita que l’empresa manté amb mig cos legislatiu del món sencer. Segons la Comissió del Treball de Califòrnia, l’empresa haurà de pagar la quantia de 4.152 € en concepte d’endarreriments i despeses, a Barbara Ann Berwick. La dona segons informa Reuters, va estar vuit setmanes conduint per Uber i demana per això que se li paguin conceptes com reparacions i la gasolina.

Es tracta doncs d’una notícia important ja que segons la sentència, la companyia deixaria de ser jurídicament una simple plataforma passiva que connecta a conductors amb passatgers, per convertir-se en una empresa de transports, i els conductors passarien a ser treballadors de la pròpia empresa.

Tal com considera la Comissió del Treball de Califòrnia amb seu a San Francisco, Uber està involucrada en aspectes que van més enllà dels associats a un contractista, inspeccionant i qualificant els conductors, establint normes i tarifes no negociables.

De moment Uber ja ha apel·lat i ha considerat la sentència com no vinculant i aïllada, però a ningú se li escapa que aquest podria ser l’inici d’un reguitzell de sentències en Estats Units. Sigui com sigui, el cert és que Uber no aconsegueix aclarir els punts foscos que la seva gestió suscita.

Per Tecnonews / AMIC – Redacció