Ubach tracta amb Islàndia de l’estat de les negociacions d’Andorra amb la UE

La  ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha iniciat la seva agenda de bilaterals amb el seu secretari d’Estat d’Afers Exteriors islandès, Stefan Haukur Johanesson, amb el qual s’ha reunit a la seu de les Nacions Unides.

Ambdós mandataris han pogut tractar l’estat de les negociacions d’Andorra amb la UE. Ubach ha mostrat al secretari d’estat islandès la voluntat d’Andorra de col·laborar i cooperar amb el secretariat de l’Associació europea de lliure comerç, l’ EFTA, del qual Islàndia, n’és membre, per tal d’aprofitar l’experiència d’aquest organisme en la implementació del marc jurídic de l’acord d’associació que Andorra esta negociant amb la Unió Europea.

L’Associació Europea de Lliure Comerç (EFTA) la formen estats europeus no inclosos dins la Comunitat Econòmica Europea, com són Islàndia, Noruega, Suissa i Liechtenstein. Durant aquesta setmana, la delegació andorrana té previstes reunions amb els països membres de l’EFTA per tal de trobar un marc estable de col·laboració amb aquesta l’associació.

Maria Ubach participa en els diferents esdeveniments d’Alt Nivell en el marc de l’Assemblea de les Nacions Unides

La delegació andorrana ha participat en l’esdeveniment d’Alt Nivell de les Nacions Unides per avaluar els efectes de l’huracà Irma. En aquest sentit, Maria Ubach ha anunciat davant els assistents a la reunió de ministres d’Exteriors de la concertació francòfona (OIF), que també ha tingut lloc aquest dilluns, que Andorra farà una contribució voluntària per col·laborar amb els territoris afectats per aquest desastre natural.

Andorra i Dinamarca estrenyen relacions

Així maeix, Maria Ubach, s’ha trobat amb la ministra de Pesca, Igualtat d’Oportunitats i Cooperació Nòrdica de Dinamarca, Karen Elleman, amb la qual han pogut tractar diversos temes d’interès comú en matèria de la cooperació internacional. La reunió ha tingut lloc a la seu de les Nacions Unides on ambdues mandatàries es troben desplaçades en motiu de la celebració de la 72a Assemblea General de les Nacions Unides.
Karen Elleman ha mostrat interès en el procés de negociació d’Andorra per l’acord d’associació amb la Unió Europea. La ministra danesa també s’ha interessat per la transformació econòmica d’Andorra dels darrers anys i pels avenços duts a terme en matèria de transparència i homologació fiscal del Principat.
Ambdues ministres han coincidit en que la reforma que està impulsant el secretari general de les Nacions Unides, Antonio Guterres, és necessària per fer d’aquest organisme uns més eficient i més connectat amb la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.