Ubach signa sengles acords d’entesa i col·laboració amb els seus homòlegs de Mònaco i Perú

La ministra d'Afers Exteriors de Mònaco, Isabelle Berro-Amadeï amb Maria Ubach a les Nacions Unides
La ministra d’Afers Exteriors de Mònaco, Isabelle Berro-Amadeï amb Maria Ubach (SFG)

Maria Ubach ha assistit aquest matí de divendres a l’esmorzar de treball de ministres d’Afers Exteriors d’Iberoamèrica, que s’ha celebrat en el marc de l’Assemblea General de les Nacions Unides, on s’han exposat els grans reptes de la regió i s’ha repassat l’agenda multilateral d’aquest fòrum internacional. A continuació, s’ha iniciat l’agenda bilateral de la ministra amb la reunió mantinguda amb el ministre d’Afers Exteriors de Maldives, Abdulla Shahid, antic president de l’Assemblea General de les Nacions Unides. Han intercanviat parers sobre la cooperació multilateral i les experiències en matèria d’implementació de polítiques turístiques sostenibles.

D’altra banda, aquest dijous la ministra ha signat dos acords d’entesa i col·laboració sobre les posicions dins dels fòrums internacionals en qüestions d’interès mutu i per a compartir experiències i bones pràctiques en l’àmbit bilateral i a escala multilateral. El primer ha estat amb el ministre d’Exteriors del Perú, Miguel Ángel Rodríguez, amb el qual ha mantingut una reunió per a tractar diferents qüestions bilaterals i multilaterals.

El segon l’ha signat amb la ministra d’Afers Exteriors de Mònaco, Isabelle Berro-Amadeï. Ambdues ministres han tractat, entre d’altres, de la cooperació bilateral en l’àmbit financer i també han pogut compartir els avenços en la cooperació en la negociació d’Andorra, Mònaco i San Marino amb la UE per a l’Acord d’Associació.

Finalment, la ministra Maria Ubach, ha participat en la recepció oferta pel ministre d’Afers Exteriors d’Emirats Àrabs Units, Sheikh Abdullah bin Zayed al Nahyan, així com a la recepció del ministre d’Afers Exteriors de Singapur als membres del Fòrum de petits Estats (FOSS).

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES