Ubach reitera el compromís d’Andorra amb els valors del Consell d’Europa

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha intervingut avui en la 128a sessió ministerial del Consell d’Europa que se celebra a la població danesa d’Elsinore centrada en les amenaces per al multilateralisme i la manca de confiança pública a les institucions d’Europa. En el seu discurs, Maria Ubach ha reiterat el ferm compromís d’Andorra amb la defensa dels valors divulgats pel Consell d’Europa, des de fa gairebé 25 anys, i ha exposat diferents accions del Govern que segueixen les directrius marcades per aquesta institució.

En referència a l’educació la ministra ha explicat que el Govern està treballant en la modificació del diploma d’Estat, que facilitarà als ensenyants una major adquisició de competències de ciutadania democràtica. Pel que fa als drets i llibertats de les persones, Maria Ubach ha recordat que Andorra, va signar el passat mes d’abril, el Protocol número 16 de la Convenció per a la salvaguarda dels drets humans i les llibertats fonamentals.

D’altra banda, Maria Ubach, ha ressaltat la voluntat del govern d’Andorra de seguir cooperant en la lluita contra la corrupció, el blanqueig de capitals i el finançament del terrorisme.

En la seva intervenció, la ministra d’Afers Exteriors també ha manifestat que Andorra se suma a la iniciativa del Consell d’Europa de posar en marxa polítiques de no-discriminació i d’integració que afavoreixin la igualtat i la diversitat. En aquest sentit, ha explicat que el Principat acaba de presentar el Llibre blanc d’igualtat, i que s’està treballant en 2 projectes de lleis que aviat entraran a tràmit parlamentari, referents a la igualtat del tracte i la no-discriminació, i a la infància i la joventut. Maria Ubach també ha aplaudit la nova estratègia d’igualtat de gènere pel període 2018-2023 enfocada a erradicar les diferències encara existents en els àmbits de la vida pública, privada i familiar.

Ubach ha felicitat el Govern Danès per l’excel·lent treball realitzat durant la seva presidència i ha desitjat a les autoritats croates els millors desitjos d’èxit per la seva presidència que es efectiva a partir d’avui per una durada de sis mesos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.