La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha destacat el paper fonamental de l’acció multilateral per a una implementació efectiva dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 en el Debat General del Fòrum Polític d’Alt Nivell sobre desenvolupament sostenible de les Nacions Unides. Ubach ha posat en relleu la importància de difondre i sensibilitzar en la necessitat del treball conjunt per al desenvolupament sostenible.

En la seva intervenció, la ministra Maria Ubach, ha afirmat que el Principat té un compromís decidit en l’aposta per la innovació com a motor de transformació de la societat, i que per aquest motiu el tema de la Secretaria Pro Tempore de la Conferència Iberoamericana que ostenta Andorra durant els anys 2019 i 2020 és “Innovació per al desenvolupament sostenible – Objectiu 2030”.

La ministra ha conclòs el seu discurs refermant que l’Agenda del 2030 representa un full de ruta universal que guiarà el futur del planeta cap a societats de pau sostenibles, resistents i integradores. També ha insistit en el compromís d’Andorra en l’acompliment dels objectius, tal com es va mostrar l’any passat en la presentació del primer informe nacional voluntari sobre la implementació dels ODS.

També ha afegit que aquest procés de revisió va portar a Andorra a l’adopció d’un Pla Estratègic Nacional sobre la implementació de l’Agenda 2030. Un document, ha dit Ubach, que representa el compromís del Govern, les diferents institucions i la societat andorrana, de treballar conjuntament pel desenvolupament sostenible del planeta.

Durant la jornada, la ministra Maria Ubach, acompanyada de la representant permanent del Principat d’Andorra a les Nacions Unides, Elisenda Vives, ha pogut assistir a les revisions nacionals voluntàries que s’han dut a terme per part de diferents països i als fòrums de debat organitzats de manera paral·lela a la sessió plenària. Ubach i Vives han mantingut una reunió amb la directora executiva d’Unicef, Henrietta Fore. També ha tingut l’oportunitat de reunir-se amb representants d’Espanya, Colòmbia, Cuba, República Dominicana i Veneçuela.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada