La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, participa en la primera reunió de dones ministres d’Afers Exteriors que té lloc entre quest divendres i dissabte a Mont-real, a iniciativa de la titular d’Afers Exteriors canadenca, Chrystia Freeland, i la representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, Federica Mogherini. Aquesta trobada aplegarà ministres d’arreu amb l’objectiu de fer palès el diàleg global sobre el paper de les dones en assumptes internacionals.

L’agenda de treball preveu sessions que han de tractar aspectes com l’empoderament de les dones i la seva participació política a tots els nivells de decisió, el reforçament de la democràcia i la resiliència en societats pacífiques i inclusives o l’eliminació de les formes de violència de gènere. També es preveuen diferents debats al voltant dels canvis feministes sostenibles i les polítiques de gènere adoptades pels diferents governs.

La reunió de ministres d’Exteriors també comptarà amb la presència de representants del G7 amb els quals es tractaran qüestions relacionades amb l’avançament de la pau, la seguretat i prosperitat en l’ordre internacional.

Actualment hi ha 30 dones al món liderant la política exterior dels seus països i en aquesta trobada de treball estan presents responsables diplomàtiques dels cinc continents. Les amfitriones d’aquest esdeveniment d’alt nivell, Freeland i Mogherini, han manifestat que en aquesta primera reunió es posaran a debat els principals problemes del món, com són la pau, la seguretat, el canvi climàtic o la lluita contra el terrorisme, i que s’exposaran des de la perspectiva de les dones líders, promovent la igualtat de gènere, un element essencial per al desenvolupament i per a la construcció d’un món més segur, pròsper i inclusiu.

Ubach té previstes trobades bilaterals amb algunes de les ministres assistents a aquesta reunió, incloses la titular d’Afers Exteriors canadenca i la representant de la Unió Europea per a Afers Exteriors i Política de Seguretat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada