La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat en el XXXVII Consell Plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), que s’ha celebrat aquest dimecres i dijous a la ciutat espanyola de Jaca i ha comptat amb la presència dels set territoris que integren el consorci de la CTP.

Els representants de les dues regions franceses de Nouvelle-Aquitaine i Occitanie/Pyrénées-Méditerranée; de les comunitats autònomes espanyoles de Catalunya, Aragó, Navarra i País Basc; i d’Andorra han signat una declaració comuna amb la qual es comprometen a continuar treballant l’Estratègia Pirinenca.

Es tracta d’un pla d’acció de la CTP per al període 2018-2024 que estableix prioritats de desenvolupament dels Pirineus per contribuir a la millora de la qualitat de vida dels seus habitants a través de la cooperació transfronterera.

Precisament, els representants de la Comunitat de Treball dels Pirineus han reconegut que aquest objectiu ha de ser el fruit d’un treball de col·laboració entre els membres del consorci i els agents del territori. De fet, la CTP és l’organisme encarregat de gestionar el programa europeu de Cooperació Transfronterera Espanya-França-Andorra (POCTEFA), orientat a reforçar el creixement sostenible social i econòmic d’aquesta zona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada