La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha trobat aquest dimarts amb la seva homòloga, la ministra per Europa, Integració i Afers Exteriors d’Àustria, Karin Kneissl, per tractar diversos temes de l’àmbit bilateral, tals com les negociacions per un conveni per evitar la doble imposició entre ambdós països que permetria impulsar les inversions, així com reforçar la cooperació en matèria de turisme i d’educació.

Ubach ha pogut traslladar a Kneissl l’estat i l’agenda prevista pel que fa a les negociacions per a l’Acord d’Associació amb la Unió Europea. La visita oficial de Maria Ubach a Àustria coincideix amb la presidència del Consell Europeu per al segon semestre del 2018 que ostenta aquest país.

Ubach es troba amb mandataris de les Nacions Unides i de l’OSCE

Durant el seu desplaçament a Viena, la titular d’Exteriors s’ha pogut reunir amb el director executiu de l’oficina de les Nacions Unides contra la droga i el delicte (UNODC) i director general de l’Oficina de les Nacions Unides a Viena (ONUV), Yury Fedotov, amb el qual ha compartit els avenços duts a terme per part del Principat en matèria de prevenció del delicte i justícia penal, així com les polítiques de reforçament de l’estat de dret a través de la seguretat jurídica i la lluita contra la corrupció. Maria Ubach ha exposat al representant de les Nacions Unides el compromís d’Andorra per a la implementació dels objectius per el desenvolupament sostenible.

Ubach també s’ha reunit amb el secretari general de l’Organisme per a la seguretat i cooperació a Europa (OSCE), Thomas Greminger, a qui ha explicat les polítiques estratègiques d’Andorra, tant en l’àmbit nacional com en la participació multilateral. Concretament s’han referit a l’educació, la promoció de la igualtat i a qüestions mediambientals. En aquest context, ha informat de les contribucions voluntàries d’Andorra a l’OSCE per l’exercici 2018 a projectes per combatre el canvi climàtic, l’empoderament de la dona a través de l’educació i la lluita contra el tràfic d’éssers humans en les rutes migratòries.

En les diferents reunions mantingudes, Maria Ubach ha reafirmat la importància del multilateralisme eficaç i el principi de responsabilitat compartida per part de tots els estats a l’hora de combatre els reptes globals que tenen un impacte local i, per tant, requereixen solucions globals i transversals. Tal com ha apuntat la titular d’Exteriors, l’informe voluntari nacional per l’aplicació de l’Agenda del 2030 pel desenvolupament sostenible presentat per Andorra en el marc de Nacions Unides és un clar compromís d’Andorra per assolir aquests objectius.

De la mateixa manera, durant la seva estada a Viena, Maria Ubach s’ha reunit amb part dels Estats participants de l’OSCE per examinar possibles accions conjuntes per donar impuls al multilateralisme eficaç.

Ahir al vespre, la ministra va oferir la conferència “Andorra reptes i oportunitats internacionals” a l’Escola Diplomàtica de Viena. Ubach va exposar davant els assistents la reforma duta a terme per part de l’Executiu durant els darrers anys pel que fa al procés d’obertura i les reformes internes per a l’homologació fiscal, així com la política exterior i més concretament les relacions amb la Unió Europea i la candidatura d’Andorra per acollir la Cimera Iberoamericana el 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada