La  ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d’Estat Afers Europeus espanyol, Jorge Toledo, han tractat l’avançament de les negociacions per l’Acord d’Associació amb la Unió Europea, la candidatura d’Andorra a acollir la Cimera Iberoamericana 2020, així com diversos aspectes relatius a la cooperació bilateral i multilateral. Durant la trobada mantinguda aquest matí a Madrid, Ubach i Toledo també han signat un Protocol d’entesa entre els dos països sobre ciberseguretat, amb l’objectiu de promoure la cooperació i dur a terme intercanvis en les àrees relacionades amb la Tecnologia de la Informació i la Comunicació, en els àmbits legislatiu, policial, estratègic, tècnic i científic.

Maria Ubach ha exposat al secretari d’Estat l’avançament de les negociacions per un acord d’associació amb la UE, després de la darrera ronda de negociacions que va tenir lloc a Brussel·les a començaments del mes d’octubre. En referència a les converses amb el Servei Europeu d’Acció Exterior, relatives a la lliure circulació de mercaderies, la ministra ha explicat a Jorge Toledo que es preveu concloure el text referent a aquesta llibertat el pròxim mes de desembre.

En l’àmbit de la cooperació, la ministra Maria Ubach i el secretari d’Estat Jorge Toledo també han coincidit en el repte major i l’oportunitat que significa per al Principat la candidatura d’Andorra per acollir la Cimera Iberoamericana el 2020. Ubach ha explicat a Toledo la voluntat d’Andorra d’organitzar una cimera oberta, en què d’altres països de la comunitat iberoamericana puguin acollir les diferents reunions sectorials prèvies, seguint el model d’Andorra que va organitzar la reunió dedicada a l’educació l’any passat gràcies a la cessió de Colòmbia, país amfitrió del 2016. En aquest sentit Toledo ha reiterat que Espanya donarà el suport a Andorra durant la pròxima trobada de ministres d’Exteriors dels països membres de la comunitat iberoamericana que tindrà lloc a Antigua.

Andorra i Espanya signen un Protocol d’entesa en matèria de ciberseguretat

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach i el secretari d’Estat Afers Europeus d’Espanya, Jorge Toledo, han signat aquest matí a Madrid un Protocol d’entesa sobre ciberseguretat pel qual els dos països es comprometen a col·laborar i alinear iniciatives per a un ciberespai segur i confiable. Aquest acord contempla l’intercanvi d’informació, experiències i bones pràctiques en aquest àmbit, excloent-hi les qüestions referides a la informació considerada de caràcter confidencial i d’acord amb les legislacions nacionals respectives. El Protocol contempla l’intercanvi de visites d’estudi, el desenvolupament de programes de capacitació i altres modalitats de cooperació.

La ministra Maria Ubach es troba amb la diplomàcia europea

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, es va reunir el dimarts al vespre, amb diversos ambaixadors concurrents a Andorra i amb representants del cos diplomàtic de més d’una vintena de Països membres de la Unió Europea. La trobada va tenir lloc a la residència de l’ambaixador del Regne Unit a Madrid, Simon Manley.

Ubach va explicar als diplomàtics l’evolució de les negociacions per a l’acord amb la Unió Europea. La ministra els va exposar en quin punt es troba l’agenda negociadora, tant pel que fa a el marc institucional com pel que fa a el marc sectorial.

Foto: SFG

1 comentari

  1. Els andorrans podem dir la nostra en relació a l’acord d’associació? Ho dic perquè no és un tema molt transparent que diguem… A part, semblaria que Andorra surti poc beneficiada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada