La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha reunit, aquest divendres, amb l’arquebisbe secretari per a les Relacions amb els Estats, Monsenyor Paul Richard Gallagher, a la Santa Seu. Es tracta de la primera visita que fa la ministra d’Afers Exteriors al Vaticà, després que es trobés ja amb Montsenyor Gallagher en el marc de l’Assemblea General de les Nacions Unides, el passat mes de setembre a Nova York.

La reunió, que també ha comptat amb la participació de l’ambaixador d’Andorra prop de la Santa Seu, Jaume Serra, ha servit per explicar la situació política, econòmica i social d’Andorra i els seus projectes de futur al secretari del Vaticà per a les Relacions amb els Estats.
Ubach ha informat a Gallagher de l’avançament de les negociacions per a un acord d’associació amb la Unió Europea.

En la trobada, la ministra també ha informat de la candidatura andorrana per acollir la cimera iberoamericana de caps d’Estat i de Govern del 2020, que suposa un repte per al país. Entre altres qüestions, la ministra també ha exposat el projecte de llei de protecció temporal i transitòria per raons humanitàries que es troba a tràmit parlamentari així com l’avançament de les negociacions del Protocol d’entesa entre el Govern del Principat d’Andorra i la Comunitat de Sant’Egidio per a la realització d’un corredor humanitari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada