El portaveu dels sindicats de funcionaris, Gabriel Ubach, ha anunciat, aquest dimarts, que ‘tots els sindicats de l’Administració estem units’, i que ‘ha començat una croada contra el Govern de DA que ha volgut imposar i que no ha tingut el més mínim sentit de voler el diàleg’. Així ho ha manifestat després de la reunió amb el grup parlamentari socialdemòcrata, a qui han exposat el rebuig dels funcionaris al projecte de llei de regulació del pla de pensions de l’Administració. Per la seva banda, la consellera general socialdemòcrata Rosa Gili ha dit que donaran suport als sindicats en les mesures contra el text i ha manifestat que ‘estem indignats de constatar que el procés ha anat de la manera que ha anat’.

Aquest dimarts ha tingut lloc la primera reunió dels sindicats de funcionaris amb els grups parlamentaris per exposar-los el seu posicionament respecte al projecte de llei del pla de pensions de l’Administració, que ha estat amb el grup socialdemòcrata. Ubach ha expressat que ‘rebutgem’ el text perquè no s’ha elaborat amb consens, i ha assegurat que ‘farem tot el que calgui i més’ perquè no s’apliqui. Així, ha indicat que tots els funcionaris estan units i que ‘ha començat una croada contra el govern de DA’.

De fet, el portaveu dels sindicats de funcionaris ha opinat que ‘DA governa per a un sector molt concret i dóna l’esquena a la resta’ i que això també es pot veure en el projecte de llei del pla de pensions’. Pensa que ara s’ha evidenciat amb aquest text però que ‘després vindrà la llei de la CASS i altres que perjudicaran a la classe mitjana’, i que per això ‘ens hem d’unir treballadors, funcionaris i petits i mitjans empresaris’.

D’altra banda, Ubach ha explicat que ja han donat el text als seus advocats que l’estan analitzant per veure si es pot portar a la Justícia.

Quant a la reunió amb els socialdemòcrates, ha opinat que ‘el PS ja havia treballat amb nosaltres tot aquest tema’ i ‘està molt introduint i sap perfectament de què parlem i veuen que calia un consens’.

En aquesta mateixa línia, la consellera socialdemòcrata Rosa Gili, ha manifestat que ‘estem indignats de constatar que el procés ha anat de la manera que ha anat’. Assegura que ‘constatem un malestar molt important’ i que ‘han sortit moltes paraules com mentida i traïció’.

Així, Gili ha indicat que si els socialdemòcrates governessin segurament reprendrien les reunions que havien iniciat i tornarien a dialogar per regular la llei de la funció pública, ja que consideren que s’hauria d’encarar des d’un punt més ampli i no només amb el pla de pensions. No ha avançat quins aspectes concrets del projecte de llei són els que voldran modificar, però sí que ha reconegut que ‘hem vist moltíssimes coses sobre les que difícilment podrem estar d’acord’ i que per tant votaran en contra del text quan es debati al Consell General.