Ubach celebra a Estrasburg els 25 anys de l’adhesió d’Andorra al Consell d’Europa

Amb motiu del 25è aniversari de l’adhesió d’Andorra al Consell d’Europa la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha desplaçat fins a Estrasburg per oferir una recepció conjuntament amb la Representació Permanent d’Andorra al Consell. Amb motiu de la celebració, la titular d’Afers Exteriors ha ofert un discurs on ha recordat que l’ingrés d’Andorra a l’ONU al 1993 i al Consell d’Europa al 1994 va ser un pas molt important per al reconeixement internacional del país i per això ha refermat el compromís del Principat amb el multilateralisme i els valors del Consell. Fruit d’aquesta bona feina, Andorra va assolir la presidència de l’òrgan internacional entre el novembre del 2012 i el maig del 2013.

Aprofitant el desplaçament i la celebració, la ministra s’ha entrevistat amb la secretària general del Consell d’Europa, Marija Pejcinovic-Buric. Durant la trobada Ubach ha volgut posar sobre la taula la importància d’una educació per a una ciutadania democràtica i ha destacat que Andorra fa un seguiment de grups i comissions com ara el GRETA, GRECO o Moneyval. Al seu tomb, la secretaria general ha reforçat la necessitat de continuar impulsant un finançament sostenible del Consell d’Europa, la importància de reforçar el diàleg entre el Comitè de Ministres i l’Assemblea parlamentària. Pejcinovic-Buric també ha ressaltat els reptes que suposa la intel·ligència artificial.

Abans de la visita amb Pejcinovic-Buric, la ministra d’Afers Exteriors també ha mantingut una trobada amb la directora general de la democràcia del Consell d’Europa, Snezana Samardzic-Markovic. El tema principal tractat durant la reunió ha estat reforçar i donar seguiment a l’estreta col·laboració entre el Consell d’Europa i Andorra en relació a l’educació per a la ciutadania democràtica. Durant la legislatura passada es va signar a Oslo un pla d’acció comú per continuar desplegant les competències per a una ciutadania democràtica a tots els nivells educatius.

TOTES LES NOTÍCIES