TV3 tanca les delegacions d’Andorra, l’Alt Urgell, Cerdanya, Pallars i Perpinyà

La direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha decidit suspendre els contractes que tenia amb productores i col·laboradors de les corresponsalies d’Andorra, Alt Urgell, Pallars, Cerdanya i Perpinyà, a més de les de les Terres de l’Ebre. Aquesta decisió afecta, entre d’altres, a la peridodista urgellenca, Eva Clausó, i l’operador de càmera, Baltasar Borra, que eren els corresponsals de la televisió catalana al Principat i l’Alt Pirineu. Clausó portava 16 anys fent per a la televisió catalana la cobertura informativa d’Andorra, l’Alt Urgell i la Cerdanya. Ho explica en el seu perfil de Facebook on a més diu que és ‘una víctima més de les retallades, com ja han patit altres companys meus d’altres productores. Un número pels gestors’. Les seves tasques seran assumides pels equips de producció de TV3.

La mesura presa s’emmarca en la política de contenció de la despesa que manté la CCMAA. A mitjan gener, ja es va rescindir el contracte amb les productores que realitzaven les tasques a les delegacions de Girona, Lleida i Tarragona, les quals han estat assumides per la plantilla de TV3.

Per la seva banda, el comitè d’empresa de la televisió pública ha emès un comunicat aquest dijous a la tarda qualificant la mesura d”absolutament injusta des del punt de vista laboral’, i creuen que ‘confirma que el règim mercantil no és l’adequat per a aquest tipus de situacions’.

Afegeixen que aquestes corresponsalies exigeixen ‘dedicació i disponibilitat plenes de cara a l’empresa’ però que ‘no genera cap dret, i deixa en la més absoluta indefensió els treballadors als quals s’ha obligat a fer-se autònoms i en règim mercantil’.

La manca d’aquests professionals ‘repercutirà en la qualitat dels serveis informatius i en un dels valors bàsics de TV3, que és la cobertura de tot el territori i la informació de proximitat, afirmen.

TOTES LES NOTÍCIES