La infraestructura que el Ministeri de Turisme està estudiant i que ha estat objecte de polèmica per no estar detallada en el pressupost del 2014 és un espectacle permanent d’aigua, llum i so al riu Valira. Així ho ha revelat el ministre de Turisme, Francesc Camp, en una compareixença aquest divendres en la qual ha indicat que si el grup parlamentari demòcrata decideix donar suport a l’esmena de supressió d’aquesta partida ‘ho respectarem i ho entendrem’, però ha afegit que hi ha el compromís per tal que si el projecte acaba tirant endavant, DA doni suport a un crèdit extraordinari per finançar-lo. Camp ha afegit que el projecte pot superar el milió d’euros, tenint en compte que cada túnel d’aigua i cada font en línia costarien entre 500.000 i 600.000 euros, més 100.000 o 150.000 euros per la font estàtica. El següent pas serà convocar un concurs d’idees per poder adjudicar l’obra durant el segon trimestre i que sigui una realitat l’hivern vinent.

El projecte amb el qual treballa el Ministeri de Turisme parteix del concepte d’espectacles com el de Dubai o el de les fonts de Montjuïc, però amb una envergadura molt més reduïda. El ministre Francesc Camp ha defensat la idea assegurant que és una tendència a nivell mundial i que no existeix al país, i que posarà en valor el riu Valira, a banda de millorar l’experiència de compra dels visitants.

La nova atracció serà permanent, per la qual cosa s’haurà de preveure un cost de manteniment i la possibilitat d’anar canviant l’espectacle cada cert temps. Serà nocturn i tindrà una durada curta, que s’anirà repetint cada hora. El ministre ha detallat que la infraestructura estaria formada per fonts verticals i parabòliques instal·lades al llit del riu i túnels dinàmics als laterals, i que tot plegat es podria complementar amb fonts estàtiques ornamentals que funcionessin durant el dia.

El ministre ha indicat que el cost total va més enllà del milió d’euros inicialment previst, ja que cal tenir en compte que les fonts verticals i els túnels tenen un cost d’entre 500.000 i 600.000 euros cadascun, i que una font estàtica oscil·la entre els 100.000 i els 150.000 euros.

Els indrets que s’estudien com a possibles emplaçaments són el tram del riu entre el pont del carrer Prat de la Creu i la rotonda de la Dama de Gel a Andorra la Vella, i la zona de Caldea, entre l’indret on conflueixen els dos rius fins al Parc de la Mola en el cas d’Escaldes-Engordany.

El ministre Francesc Camp ha destacat que en el primer cas es tracta d’un lloc molt transitat i pròxim a la zona comercial, i que la zona d’Escaldes hi ha algun tram que no té passeig als dos costats, però que en tot cas volen veure quines possibilitats tenen les dues zones.

A partir d’ara caldrà resoldre les qüestions d’impacte ambiental i també sobre els veïns de la zona, així com l’impacte que puguin tenir les baixes temperatures, tot i que en principi podria funcionar amb escalfadors d’aigua. Posteriorment es convocarà un concurs d’idees per escollir l’empresa adjudicatària de cara al segon trimestre d’enguany, per tal que l’espectacle ja sigui una realitat l’hivern vinent.

Francesc Camp ha reconegut que no van calibrar bé l’abast de la decisió d’incloure el projecte al pressupost sense especificar-lo, i s’ha mostrat sorprès per la repercussió que ha tingut aquest fet. De fet, la previsió era poder-lo anunciar molt abans, però imprevistos com el fet d’haver de renegociar el contracte del Cirque du Soleil els ha retardat els plans. Per aquest motiu, el ministre ha assumit la seva responsabilitat, malgrat deixar clar que sempre hi ha hagut un projecte al darrera i que no li agrada ‘fer volar coloms’.

Camp ha afegit que si la decisió del grup parlamentari demòcrata és de donar suport a l’esmena de supressió de la partida d’un milió d’euros, ‘la respectarem i l’entendrem’. Però també ha anunciat que té el compromís del grup a l’hora de donar suport a un crèdit extraordinari per tirar-lo endavant. El ministre ha assegurat que el projecte els agrada, però que encara no està del tot decidit que es dugui a terme perquè ‘no ens llençarem a una piscina si no està ben lligat’, és a dir, que s’ajusti al pressupost estimat i que tingui la qualitat esperada.

1 comentari

  1. Doncs jo ho trobo una molt bona iniciativa, felicitats, potser això ens farà oblidar patotxades com el CIRQUE DE LA PLUIE. Molt més barat, portarà més gent, durarà més temps…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada