Turisme rellança la proposta d’obrir els comerços fins a la mitjanit determinats dies de l’any

Des del Ministeri de Turisme i Medi Ambient s’ha tornat a posar sobre la taula la idea d’obrir els comerços del país fins a les dotze de la nit en dates puntuals, com podria ser el pont de Tots Sants o les festes nadalenques, quan hi ha una gran afluència de gent al país. De moment, el sector no ha vist malament el plantejament però, segons el ministre Francesc Camp, quan ‘tinguem una proposta sobre la taula es veuran les opinions d’uns i altres’. Malgrat tot, Camp ha admès que si al final s’acaba duent a terme serà una mesura per a tot el sector i no per a uns comerços determinats.

El Ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, ha explicat que ja han rebut alguna demanda de comerciants per obrir fins a les dotze de la nit. Camp ha matisat que després de mantenir converses amb el sector comercial, aquest ha entès que si s’acaba duent a terme la iniciativa haurà de ser en dies puntuals i que hi hagi molta afluència de gent al país, com podria ser per exemple durant el pont de Tots Sants o les festes nadalenques.

El ministre ha insistit a dir que si s’acaba implantant la mesura serà perquè ‘obrin tots els comerciants i no unes botigues en concret’. De moment, Francesc Camp ha explicat que s’està avaluant la possibilitat de començar a obrir fins a les dotze de la nit algun dia de cara al novembre amb l’inici de la campanya d’hivern.

A més, Camp ha subratllat que l’obertura dels comerços fins a la mitja nit alguns dies de l’any haurà d’anar acompanyada d’activitats al carrer perquè la gent es quedi voltant per fora fins tard. En aquest sentit, ha admès que serà feina del Ministeri juntament amb la col·laboració dels comuns que hauran de pensar quins actes s’organitzen.

Camp ha dit que si finalment es dóna llum verda al nou horari comercial, caldrà prèviament fer una prova i treure’n conclusions, ja que ‘ens hem d’assegurar que sigui un èxit’, ha afirmat. De moment, la proposta està sobre la taula i el Ministeri l’està estudiant amb Andorra Turisme. Francesc Camp però, ha volgut deixar clar ‘no tirarà endavant’ si un cop es presenti la iniciativa als botiguers ‘no ho veuen clar o no ho creuen convenient’.

2 comentaris

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES