acaA  la passada Pujada Ordino-Arcalís, organitzada per l’Automòbil Club d’Andorra, va concloure la primera edició del Trophée des Pyrénées, campionat que ha tingut com objectiu incentivar la participació de pilots dels tres països, França, Andorra i Espanya, en premiar als millors classificats finals amb la inscripció gratuïta a les edicions 2017 de les pujades que han format part del calendari d’aquesta temporada.

El ràpid pilot francès Anthony Oya (Norma M20 FC), de Balaruc-les-Bains i pertanyent a una autèntica generació de pilots, és el primer guanyador d’aquest trofeu després d’haver sumat punts en quatre de les curses puntuables, entre elles la 4a posició a la Sèrie A d’Ordino-Arcalís.
 
En segon lloc ha conclòs un dels rivals d’Oya, que a Ordino-Arcalís va aconseguir la victòria a la Sèrie A: Dimitri Pereira (Norma M20 FC), de Revel i amb un excel·lent cop de volant, tant que ha estat a un tris de superar Oya, de qui ha quedat només a 2 punts.
 
Tercer ha estat Guillaume Pelloux (Peugeot 206 Maxi), primer dels carroçats amb el veloç F2000 per davant de Jean-Pierre Metivier (Simca Rallye 3), tots dos d’Alès, sent cinquè el primer andorrà a la llista, el Jove Pilot de l’ACA, Edgar Montellà (Speed Car GTR).
 
Aquests cinc pilots van rebre a Ordino-Arcalís el document que els acredita com inscrits automàticament i sense càrrec a les proves 2017 d’Ordino-Arcalís (Oya i Pelloux), Alp (Pereira), Font-Romeu (Metivier) i Quillan (Montellà).

Alain Coste, president d’ASA Corbières, organitzador de la Course de Côte de Quillan-Col du Portel, primera prova puntuable i amb la que a més es va iniciar el Campionat de França de 2a Divisió: “L’ASA Corbières, organitzadora de la primera cursa del trofeu, està contenta d’haver associat el seu nom a l’organització del Trophée des Pyrénées, que ha tingut un exitós final a Ordino-Arcalís. Encara que nosaltres vam iniciar el trofeu, que era desconegut en aquella data de mitjan de maig, vam entendre des del primer moment la importància d’aquest repte i per aquest motiu ens vam involucrar a fons. No tenim cap dubte que el proper any l’èxit serà encara més gran i l’ASA Corbières hi serà. Bona temporada a tots, ens veiem el 2017”.
 
Jean-Luc Devrièse, president de l’associació esportiva ASAC 66, organitzadora de la Course de Côte Régionale des Orgues/Ille-sur Têt: “Vam veure bé des del primer moment la proposta que ens va formular el Font Romeu Rallye Team d’apropar als pilots francesos, andorrans i espanyols a les nostres competicions de muntanya; vam assistir a un parell de reunions amb l’ACA i així vam incloure la nostra prova al Trophée des Pyrénées. Per aquest primer any han estat 24 pilots francesos i 3 andorrans, però estem segurs que aquestes xifres augmentaran de cara a 2017”.
 
Serge Louis, president del Font Romeu Rallye Team, organitzador de la Course de Côte de Font-Romeu puntuable per a la Copa de França de Muntanya: “El club que tinc l’honor de presidir ha tingut el plaer de ser membre fundador del Trophée des Pyrénées que, després d’algunes reunions a banda i banda de la frontera, vam decidir crear. Per a aquesta primera edició l’èxit ha estat palpable i és amb plaer que avanço que el Font Romeu Rallye Team seguirà estant al 2017 amb aquest trofeu creat per l’Automòbil Club d’Andorra, entitat que ens ha rebut amb cordialitat, amistat i complicitat”.
 
Denis Marot, membre de la Junta Directiva de l’Automòbil Club d’Andorra i president del Comitè Organitzador del Trophée des Pyrénées, a més d’organitzador de la Pujada Ordino-Arcalís puntuable per la Copa de França de Muntanya de 2a Divisió: “Vam crear un trofeu en un territori que ens és natural i que abraça Andorra: la serralada dels Pirineus. El ressò, la resposta i l’entusiasme d’organitzadors i pilots ha aportat molt èxit a aquesta primera edició, la qual cosa redundarà en un major moviment de pilots en tota la zona de cara al futur. Per l’ACA és un plaer acollir el Trophée des Pyrénées i desitgem que l’èxit segueixi augmentant en el futur”.

El Comitè Organitzador traçarà d’aquí a unes setmanes les línies mestres de la segona edició, i també elaborarà el calendari de proves puntuables.

Classificació final Trophée des Pyrénées 2016
1 Anthony Oya (Norma M20 FC / Montpellier) – 41 punts
2 Dimitri Pereira (Norma M20 FC / Armagnac Bigorre) – 39 punts
3 Guillaume Pelloux (Peugeot 206 Maxi / Alès) – 36 punts
4 Jean-Pierre Metivier (Simca Rallye III / Alès) – 36 punts
5 Edgar Montellà (Speed Car GTR / ACA) – 33 punts
6 Martin Proust (Renault Clio RS / Corbières) – 32 punts
7 Christophe Natewajko (Mitjet 1300 / Corbières) – 32 punts
8 Frédéric Tosetto (Norma M20B / Alès) – 31 punts
9 Marie Cammares (Tatuus Monza F-Renault / Armagnac Bigorre) – 30 punts
10 Vincent Savary (BMW M3 E36 / Rhône Cèze) – 28 punts
Etc. fins a 27 classificats

Text i foto: ACA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada