Trondheim

Situació
Ciutat de Noruega, al comtat de Sør-Trøndelag, la ciutat deTrondheim està ubicada en la zona central de la costa.

Superfície
342 km2.

Habitants
La ciutat, la tercera més gran de Noruega, supera els 160.000 habitants, a la qual s’hi han de sumar uns 20.000 estudiants universitaris.

Curiositat
Trondheim és la seu de la Universitat Noruega de Ciència i Tecnologia, on es graduen el 80% dels enginyers noruecs.

Comunicacions
L’aeroport més proper és el de Vaernes, que es troba a 32 quilòmetres de la ciutat.
Des de la capital, Oslo, hi ha excel·lents comunicacions a Trondheim, essent especialment recomanable el tren, amb bonics escenaris per contemplar, tot i que tarda entre sis i set hores en arribar a destí.

Clima
El clima de la ciutat es caracteritza pels hiverns freds, amb temperatures que baixen dels 0 graus, i els estius suaus, però frescos. La neu és present, tot i que de manera moderada, entre els mesos de novembre i març.

Coneguda com la capital tecnològica de Noruega, Trondheim no és un destí turístic molt comú, però sense dubte que pot ser un de sorprenent.rondheim és una ciutat moderna que alhora té un encant especial, amb típics edificis multicolors i amb un entorn natural privilegiat. Un destí, com diem, poc comú però recomanable i animat, especialment els cèntrics barris de Bakklandet o Solsiden.

Començant pel contrast evident i dispar entre tecnologia i fauna salvatge. És comú poder-hi veure animals com llúdrigues, castors i esquirols. I si fem alguna excursió als turons que envolten la ciutat, especialment cap al mes de maig o al final de l’hivern, no és estrany que s’hi puguin veure ants i cérvols.

A la ciutat, possiblement la principal atracció turística és la Catedral de Nidaros, la més gran de Noruega i on es realitzen les cerimònies de coronació dels reis noruecs. L’edifici va ser construït sobre la tomba de Sant Olav, el patró de Noruega. Es tracta d’una catedral que ha estat parcialment destruïda en diverses ocasions. Les reconstruccions van ser primordialment d’estil gòtic. La façana és especialment espectacular, però també ho és l’interior. Cada any, el temple és visitat per uns 400.000 turistes.

D’altra banda, el Palau de l’Arquebisbe de Trondheim, del segle XII, és un dels conjunts arquitectònics més ben conservats. Inclou en el seu interior l’Exposició de Joies de la Corona, el Museu Militar i la casa de la Moneda.

També mereix la pena la visita a la residència real de Stiffsgarden, el palau de fusta més gran d’Escandinàvia.

El museu Ringve és el Museu Nacional de Música i Instruments Musicals de Noruega. D’altres museus interessants són el Rockheim i el d’Art Folklòric.

Algunes de les activitats recomanables per fer a Trondheim és el viatge en vaixell fins a la històrica illa de Munckholmer. A la tornada de l’excursió es poden contemplar excel·lents vistes de la ciutat de Trondheim.

Unes vistes panoràmiques incomparables són també les que s’observen des de dalt de la Torre Tyholt, de 74 metres d’altura.

Per El Tot Granollers / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES