Troguet intentarà fer el seu segon vuit mil

L’alpinista Stefi Troguet torna a ser notícia ja que intentarà l’ascensió al segon vuit mil de la seva carrera, el Manaslu, aquest setembre.

L’alpinista té en ment el projecte dels 14 vuit mils del planeta sense oxigen i vol anar per feina. Al juliol aconseguia coronar el seu primer vuit mil, el Nanga Parbat, paraules majors. Tot plegat, a més, sense oxigen. Aquest gran debut com a vuitmilista l’ha esperonada. Troguet vol anar pels 14 vuit mil.

Així doncs coronat el Nanga Parbat, la novena muntanya més alta del planeta, el 3 de juliol, ara marxa per fer el Manaslu, el vuitè sostre del planeta, només dos mesos després. El 3 de setembre vola cap al Nepal.

Stefi Troguet s’ha convertit en tota una ambaixadora del país, gràcies a les seves aptituds com a alpinista i al seu tarannà alegre i desenfadat. Mitjans d’arreu del món s’han interessat pel seu projecte i el seu estil.

L’andorrana, tota una sensació a les xarxes, s’ha anat guanyant el respecte de la comunitat alpinística a base de completar gestes a la muntanya, el següent vuit mil ja està en el punt de mira.

TOTES LES NOTÍCIES