Troben el cos de l’excursionista desaparegut la passada tardor fora del camí a prop del Pic de Besalí

Els Bombers han localitzat aquest divendres al matí el cos sense vida de l’excursionista alemany desaparegut la passada tardor. El director adjunt del Cos de Bombers, Jordi Farré, ha explica que el cadàver s’ha trobat amb l’ajuda d’un gos del Grup de Rescat de Muntanya, i que estava fora de la zona que els equips de rescat consideraven possible de trobar-lo amb les dades que es disposaven. Concretament, si bé l’home en el seu moment va alertar que es trobava a la vall de Sorteny, finalment s’ha localitzat a la vall de Rialb en direcció a la Fontblanca, prop del Pic de Besalí, i fora de cap camí senyalitzat. Tots els indicis, així com la roba trobada, corresponen a la descripció de l’home alemany que va desaparèixer el passat 27 d’octubre del 2012, però serà l’informe forense el que determini finalment la seva identitat.

La setmana passada, després de la temporada de neu i de la fase de prealerta per la crescuda de rius, es va reprendre la recerca de l’home de 38 anys que va desaparèixer el 27 d’octubre mentre feia una excursió per la vall de Sorteny. Després que els efectius de guàrdia del GRM tornessin a resseguir els camins de la vall de Sorteny, aquest divendres s’havia ampliat la recerca pels camins de la vall contigua, la de Rialb, i ha estat allí on el gos que aquest divendres els acompanyava ha trobat un rastre fora del camí, que l’ha conduït fins al cos sense vida.

El director adjunt del Cos de Bombers, Jordi Farré, ha explicat que el cadàver es trobava molt a prop del Pic de Besalí, en una zona en direcció a la Fontblanca, i que per les informacions que els havia facilitat l’home quan va donar l’avís, ‘mai vam pensar que es pogués trobar en aquella zona’. La troballa s’ha produït al voltant de les 11.40 hores, i fins al lloc dels fets s’ha desplaçat la Policia i el batlle de guàrdia, que un cop faci l’aixecament del cadàver, serà traslladat en helicòpter fins a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

L’autòpsia és la que acabarà de determinar la identitat del cos, però tots els indicis fan pensar que es tracta de l’home de nacionalitat alemanya que es va perdre l’octubre passat. A més, Farré ha afegit que els trossos de roba que han trobat corresponen a la descripció que tenien de com anava vestit. L’autòpsia també determinarà si el lloc on s’ha trobat és on va morir, o si pel contrari algun animal carronyaire, com ara un voltor, l’ha pogut moure.

TOTES LES NOTÍCIES