Troben cigonyes mortes per electrocució al municipi de la Seu

cigonyesAlmenys dues cigonyes han estat trobades mortes els darrers dies al municipi de la Seu d’Urgell. Segons els experts, en tots dos casos tot apunta que les aus van morir per electrocució.

El primer animal va ser localitzat diumenge a la tarda, mentre que dimarts se’n va trobar un altre. Totes dues morts han estat al mateix punt, en una estructura elèctrica propera a la Torre Solsona, a Castellciutat.

L’ornitòleg i naturalista Jordi Dalmau ha explicat que “malauradament” aquests dos incidents no sorprenen els experts, ja que cada any se’n dóna algun cas, tant a la Seu com a municipis veïns.

Tot i això, Dalmau creu que caldria trobar alguna solució per evitar aquesta mortaldat de cigonyes. El responsable de l’empresa mediambiental Aubèrria assegura que a les administracions i als gestors de les línies elèctriques no els suposaria un gran cost aplicar mesures ja conegudes per evitar que les aus s’enrampin.

En aquest sentit, en alguns indrets de la Seu ja s’ha provat mètodes per reduir el risc. També s’ha treballat per localitzar les zones on hi ha més perill d’electrocució per a les aus.

Les cigonyes passen aquests dies per la Seu i el Pirineu en la seva ruta migratòria en direcció nord. Habitualment hi tornen a passar cap al final de l’estiu, quan tornen al sud per evitar el fred de l’hivern.

Foto: Judith Corominas

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *