Cada vegada és més difícil trobar habitatges de lloguer a les parròquies centrals, una tendència que progressivament s’estén a la resta del territori. Així ho reconeixen des de l’AGIA. L’entitat constata un creixement moderat del mercat immobiliari alhora que denuncia intrusisme.

Andorra la Vella i Escaldes-Engordany són les parròquies on la demanda d’habitatges de lloguer és més important, de fet, superior a la mateixa oferta. Aquesta situació, que segons l’AGIA és més evident des de començament d’any, progressivament s’amplia a la resta del país.

“Els anys anteriors es va anar drenant la borsa d’habitatges que hi havia, totes les agències tenien llistes de pisos en lloguer i ara els propietaris tenen llistes d’espera”, revela el president de l’ens, Jordi Galobardas.

La forta demanda d’habitatges repercuteix en el preu del lloguer, si bé segons l’AGIA, d’una forma moderada. Pel que fa a les vendes, es constata un creixement moderat de les operacions i no només d’habitatges, sinó també d’altres productes, com terrenys. D’altra banda des del Col·legi d’immobiliaris insisteixen a denunciar l’intrusisme laboral en el sector. “Ens consta que en algun cas algun banc, algun economista, algun advocat o algun gestor administratiu fa d’intermediari en operacions immobiliàries”, critica Galobardas.

La nova junta de l’AGIA, que ara fa tot just quatre mesos es va fer càrrec de l’entitat, pensa traslladar al Govern el seu neguit per aquesta situació en futures reunions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada