pirineuEl Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat de Catalunya ha acollit ahir i avui, a la seu del Parc Natural del Cadí-Moixeró, a Bagà (Berguedà), unes Jornades tècniques per a la creació de la Xarxa d’Espais Naturals dels Pirineus.
 
En aquesta trobada hi ha participat tècnics i responsables dels diferents espais naturals protegits de diverses regions de França, d’Andorra i deCatalunya. País Basc, Aragó i Navarra no han pogut estar presents en aquesta reunió, tot i la seva participació en el projecte.
 
Els resultats d’aquestes jornades tècniques han de permetre avançar en la constitució d’aquesta Xarxa d’Espais Naturals dels Pirineus, que impliqui els diferents espais i els seus equips gestors. Aquest treball al llarg de tota la serralada pirinenca en conjunt possibilitarà garantir la preservació del valuós patrimoni natural, agropastoral i cultural, a la vegada que esdevingui una oportunitat per al desenvolupament socioeconòmic d’aquests territoris de muntanya i la seva població.
 
L’acte de benvinguda ha estat presidit pel president de la Junta Rectora del Parc Natural del Cadí-Moixeró, Joan Pous Porta, que ha volgut destacar la importància de difuminar les fronteres per a treballar conjuntament en el projecte comú que és Europa, en aquest cas a favor del patrimoni natural. El president de l’esmentada Junta Rectora ha reivindicat també l’orgull dels pirinencs de pertànyer a un territori feréstec, però alhora que té en el patrimoni natural un dels seus actius més importants que cal preservar i potenciar com a motor de desenvolupament socioeconòmic d’aquestes valls.
 
Al llarg d’aquests dos dies s’han realitzat reunions conjuntes de coordinació del projecte. Una de les decisions adoptades ha estat unificar els grups de treball de Biodiversitat i Agroambiental, atesos els molts temes i objectius coincidents i la integració d’ambdues temàtiques. D’altra banda, també s’ha desenvolupat els treballs del segon grup dedicat al Turisme sostenible i ús públic d’aquests espais protegits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada