“Avui pregarem junts i això té molt valor, perquè unirem les nostres oracions i farem visible el cos de Crist a la terra”. Amb aquestes paraules donava l’Arquebisbe d’Urgell la benvinguda a les més de cinc-centes persones que aquest matí han arribat a La Seu d’Urgell d’arreu del Bisbat per participar en la Trobada diocesana convocada amb motiu de l’Any de la Fe. La salutació de Mons. Vives obria a les 11 del matí l’acte de proclamació de la fe que ha deixat petita la sala Sant Domènec. “Cal que prenguem consciència que som aquí perquè som fills de Déu; som aquí perquè un dia Déu ens va cridar”, ha dit l’Arquebisbe Joan-Enric mentre a la pantalla gegant que ocupava l’escenari de la sala es projectava un fragment del text de Benet XVI “Porta fidei”: “La fe només creix i s’enforteix creient; no hi ha cap altra possibilitat per a posseir la certesa sobre la pròpia vida que abandonar-se, en un in crescendo continuat, a les mans d’un amor que s’experimenta sempre més gran perquè té el seu origen en Déu”.

Després de les paraules inicials de Mons. Vives, han anat sortint a l’escenari de la sala les persones que han volgut compartir amb tots els presents la seva experiència de fe, bé explicant com la viuen dia a dia, bé per il·lustrar amb el relat de fets i anècdotes concrets com la seva fe en Crist els ha ajudat en determinats moments de la seva vida. Eren persones de tota condició, grans i joves, alguns que han consagrat la seva vida a l’Església i altres que participen de la comunió eclesial com a laics, però tots, d’una manera o altra, han palesat amb paraules properes al cor que el lema amb què s’havia convocat aquest acte, “La fe em guia!”, és una gran veritat en el seu cas; com ho és també en el cas de tots els que han seguit amb atenció i amb emoció els diferents testimonis.

“El món necessita la nostra llum. Si la unim a Jesús, que és la Llum del món, el món s’il•luminarà”, els havia dit l’Arquebisbe als presents a la sala Sant Domènec, i insistí en aquesta idea també a l’homilia que presidí després, a la una de la tarda, a la Catedral de Santa Maria d’Urgell, concelebrada per una cinquantena de preveres arribats de tots els Arxiprestats de la Diòcesi.

A l’inici de la celebració, un grup de voluntaris, també amb representació de tots els Arxiprestats, composà un plafó amb el logotip de l’Any de la Fe, i tot seguit l’Arquebisbe aspergí l’aigua beneïda damunt tots els fidels, com a símbol de renovació dels dons rebuts en el baptisme. Posteriorment, a l’homilia, Mons. Vives explica que la Catedral, “l’església mare de tota la Diòcesi, en un dia com avui és més que mai l’Església del Senyor”; i, com a membres d’aquesta Església, “tots estem cridats a sortir a proclamar la seva Paraula”. És per això, afegí, que volem viure l’Any de la Fe no com un grup tancat, sinó expressant públicament a tota la nostra societat, a tot el món, el goig de ser cristians”. I demanà que a l’hora de testimoniar la nostra fe ho fem units, tot mantenint carismes i tarannàs diferents, però units en la pregària, perquè, veient-nos, els que encara no s’han apropat a Crist puguin tenir ganes de sumar-se a la gran família cristiana. El pla de Déu, conclogué l’Arquebisbe, és fer de tots nosaltres la seva família. “Caminar en la llum del Senyor és tot un programa de vida. […] Jesús ens acompanya. Ho sentim i ho notem. I amb Ell ens encaminem cap a la Veritat plena”.

A més de l’acte celebrat a la sala Sant Domènec i de l’Eucaristia a la Catedral d’Urgell, durant tot el matí hi ha hagut a la plaça dels Oms, davant la Catedral, una “fira d’entitats” que ha permès atansar als ciutadans una completa informació dels projectes i activitats en què treballen durant tot l’any entitats com Càritas i Mans Unides, moviments eclesials com Vida Creixent i l’Hospitalitat de Lourdes, entre d’altres, així com les Delegacions del Bisbat, com ara Pastoral de la Salut, Joventut, Ensenyament, Missions o Patrimoni, per esmentar només una part dels àmbits en què és present l’acció diocesana.

Un dinar de germanor als menjadors de l’escola La Salle, i, ja durant la tarda, un seguit d’activitats lúdiques al mateix centre ha posat el punt final a la Trobada.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada