ens-escrivim-seu

Aquest matí ha tingut lloc al pati de l’Esplai de la Gent Gran de ‘la Caixa’ de la Seu d’Urgell el retrobament de padrins i alumnes que han participat durant uns en el projecte ‘Ens escrivim’. L’acte ha servit per posar el colofó a quatre mesos de carteig entre 26 persones grans i 26 alumnes de quart curs d’ESO del col·legi La Salle, amb l’objectiu que es coneguessin personalment, ja que només es coneixien per carta.

En aquesta trobada també hi ha participat la regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Montserrat Bonet, que ha manifestat respecte aquest projecte intergeneracional que “ens satisfà moltíssim perquè dos móns tan equidistants com són els joves i la gent gran han trobat un nexe entranyable a través d’escriure’s cartes, fet que els ha apropat tot establint un feedback mutu, i el què és més important, fomentant el principi de solidaritat”.

En aquesta trobada entre els participants del projecte ‘Ens escrivim’ els avis han lliurat en persona una foto a la seva parella epistolar perquè en tinguin un record. L’acte s’ha clos amb un esmorzar de germanor entre padrins i alumnes.

Ens escrivim

Recordem que enguany ha tingut lloc la segona edició del projecte ‘Ens escrivim’ que ha consistit en que padrins i joves s’han anat comunicant cada mes a través d’una carta manuscrita que han escrit cadascuna de les dues parts.

A cada alumne participant en el projecte se li va atorgar una parella, és a dir, una persona gran, que durant quatre mesos s’han escrit cartes en les quals han aprofitat per presentar-se i parlar sobre ells mateixos i la seves vides.

La primera carta la va escriure el padrí cap a l’alumne assignat durant la primera quinzena del mes de febrer. L’alumne va respondre al seu company d’epístoles al llarg de la segona quinzena de febrer. D’aquesta manera, l’activitat s’ha anat repetint cada mes fins arribar al mes de juny.

Ens escrivim ha estat una proposta endegada per la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, juntament amb el Pla Educatiu d’Entorn i els Serveis Educatius Alt Urgell-Cerdanya del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada