Trobada de grups Leader que participen en el projecte Gustum

Sis dels grups Leader de la demarcació de Lleida que participen en el projecte Gustum s’han reunit aquest dijous a la Seu d’Urgell per fer balanç de les actuacions dutes a terme fins ara en el projecte i plantejar noves accions de cara al 2014.

Gustum l’impulsen 10 Grups d’Acció Local de Lleida, les Illes Balears i el País Basc i té com a objectiu fomentar el desenvolupament rural a través de la promoció de productes agroalimentaris de qualitat que es produeixen al territori, afavorint la sinergia amb la restauració, el turisme i el comerç.

La gerent del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, Mireia Font, s’ha mostrat satisfeta de la rebuda de la iniciativa de cooperació interterritorial, i creu que tant els productors com els restauradors i comerços estan responent bé a les promocions.

Gustum està finançat en el marc dels projectes de cooperació interterritorial del Programa de la Red Rural Nacional del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA) i té un pressupost de 400.000 € per al període 2011-2014.

Objectius del projecte

L’objectiu de Gustum és identificar els productors i els productes locals, a més de detectar-ne les seves necessitats. També vol afavorir el treball en xarxa i l’associacionisme en el sector; facilitar eines als elaboradors i productors per promocionar i comercialitzar el seu producte; sensibilitzar i donar valor als productes locals de qualitat i artesans, i identificar-los no només com a productes de qualitat organolèptica i nutricional, sinó també com un símbol de cultura i identitat del territori.

Els consorcis també busquen vincular el sector agroalimentari amb la restauració, el comerç i les rutes turístiques de la zona amb la voluntat final d’induir un desenvolupament rural integrat, així com incrementar el creixement econòmic de les activitats agroalimentàries. Per últim, es vol donar suport als emprenedors en el seu impuls inicial i facilitar la creació de noves accions empresarials que girin al voltant de l’eix principal del projecte.