Trobada de final de curs dels participants del projecte intergeneracional ‘Ens escrivim’

L’Esplai de la Gent Gran de ‘la Caixa’ de la Seu d’Urgell ha acollit un curs més el retrobament de padrins i alumnes que han participat durant quatre mesos en el projecte ‘Ens escrivim’.   

La trobada, presidida per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i la regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, ha posat el colofó a quatre mesos de carteig entre 26 persones grans i 26 alumnes de tercer curs d’ESO del col·legi La Salle, i que a més a més ha servit per conèixer-se personalment, ja que fins a dia d’avui els participants només es cartejaven sense desvetllar la seva identitat.

En aquesta trobada entre els participants del projecte ‘Ens escrivim’ cada parella ha rebut un diploma amb el nom del padrí o padrina i del o la jove estudiant amb qui s’ha escrit durant aquest mesos com a record d’aquesta experiència intergeneracional. L’acte ha finalitzat amb un esmorzar de germanor entre padrins i alumnes.

 

6 anys d’Ens escrivim 

Aquest any s’ha realitzat la sisena edició del projecte ‘Ens escrivim’ que consisteix en que padrins i joves es vagin comunicant cada mes a través d’una carta manuscrita escrita per cadascuna de les dues parts.

A cada alumne participant en el projecte se li va atorgar una parella, és a dir, una persona gran, que durant quatre mesos s’han escrit cartes que han aprofitat per presentar-se i parlar sobre ells mateixos i la seves vides. 

La primera carta la va escriure el padrí cap a l’alumne assignat durant la primera quinzena del mes de febrer. L’alumne va respondre al seu company d’epístoles al llarg de la segona quinzena de febrer. D’aquesta manera, l’activitat s’ha anat repetint cada mes fins arribar al mes de juny.

Ens escrivim és una proposta endegada per la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, juntament amb el Pla Educatiu d’Entorn i els Serveis Educatius Alt Urgell-Cerdanya del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.