Trobada de final de curs dels participants al projecte “Ens escrivim” de la Seu

L’Esplai de la Gent Gran de ‘la Caixa’ de la Seu d’Urgell ha estat l’escenari del retrobament de padrins i alumnes que han participat durant quatre mesos en el projecte ‘Ens escrivim’.  

La trobada, presidida per la regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament urgellenc, Montserrat Bonet, ha posat el colofó a quatre mesos de carteig entre 32 persones grans i 32 alumnes de tercer curs d’ESO del col·legi La Salle, i que a més a més serveix per conèixer-se personalment, ja que fins a dia d’avui els participants només es cartejaven sense desvetllar la seva identitat.

Montserrat Bonet ha agraït als padrins i joves haver participat “tan activament i amb entusiasme” en aquesta iniciativa intergeneracional. Bonet ha remarcat la importància de l’objectiu d’aquest projecte que “dóna l’oportunitat tant als padrins i padrines com els nois i noies participants de conèixer i establir una relació amb persones de generacions molt diferents”.

En aquesta trobada entre els participants del projecte ‘Ens escrivim’ cada parella ha rebut un diploma amb el nom del padrí o padrina i del o la jove estudiant amb qui s’ha escrit durant aquest mesos com a record d’aquesta experiència intergeneracional. L’acte s’ha clos amb un esmorzar de germanor entre padrins i alumnes.

Com a novetat d’aquest any, els alumnes han participat en un concurs de disseny per obtenir el logotip d’aquest projecte. D’entre tots els treballs presentats, el disseny guanyador ha estat per l’alumna Laura Obiols Farràs.

Enguany ha tingut lloc la quarta edició del projecte ‘Ens escrivim’ que consisteix en que padrins i joves es vagin comunicant cada mes a través d’una carta manuscrita escrita per cadascuna de les dues parts.

A cada alumne participant en el projecte se li va atorgar una parella, és a dir, una persona gran, que durant quatre mesos s’han escrit cartes en les quals han aprofitat per presentar-se i parlar sobre ells mateixos i la seves vides.  

La primera carta la va escriure el padrí cap a l’alumne assignat durant la primera quinzena del mes de febrer. L’alumne va respondre al seu company d’epístoles al llarg de la segona quinzena de febrer. D’aquesta manera, l’activitat s’ha anat repetint cada mes fins arribar al mes de juny.

Ens escrivim és una proposta endegada per la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, juntament amb el Pla Educatiu d’Entorn i els Serveis Educatius Alt Urgell-Cerdanya del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

TOTES LES NOTÍCIES