Ahir a la tarda va tenir lloc a la Seu d’Urgell una trobada entre els avis i els joves que han participat des del passat mes de febrer en el projecte ‘Ens escrivim’. L’acte va servir per posar el colofó a quatre mesos de carteig entre deu persones grans i deu alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), amb l’objectiu que es coneguessin personalment, ja que només es coneixien per carta.

En la trobada també hi va ser present la regidora de la Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Montserrat Bonet, qui va manifestar respecte aquest projecte intergeneracional que “ens ha satisfet a tots, a permès apropar aquestes dues realitats generacionals, i que aquests dos móns, gent gran i gent jove, que semblen tan diferents puguin connectar i comunicar-se amb un mitjà tan entranyable com és el fet d’escriure’s una carta”. En aquest acte també hi va participar el regidor d’Ensenyament, Jordi Martin.

En aquesta trobada entre els participants del projecte ‘Ens escrivim’ els joves van poder lliurar en persona l’última carta que havien escrit als padrins i padrines amb qui han mantingut aquesta relació epistolar. Per la seva part, les persones grans van lliurar una foto personal al o a la jove amb qui s’havien cartejat al llarg de quatre mesos.

També hi va haver un berenar per a tothom que van elaborar els mateixos joves participants en aquest projecte.

Ens escrivim

Recordem que ‘Ens escrivim’ ha consistit en que padrins i joves s’han anat comunicant cada mes a través d’una carta manuscrita que han escrit cadascuna de les dues parts.

A cada alumne participant en el projecte se li atorgarà una parella, és a dir, una persona gran, que durant quatre mesos s’han escrit cartes en les quals han aprofitat per presentar-se i parlar sobre ells mateixos.

La primera carta la va escriure el padrí cap a l’alumne assignat durant la primera quinzena del mes de febrer. L’alumne va respondre al seu company d’epístoles al llarg de la segona quinzena de febrer. D’aquesta manera, l’activitat s’ha anat repetint cada mes fins arribar al mes de juny.

Ens escrivim ha estat una proposta endegada per la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, juntament amb el Pla Educatiu d’Entorn i els Serveis Educatius Alt Urgell-Cerdanya del Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada