Triomf per a Joan Vinyes i problemes per a la seva germana al Pla d’Urgell

vinyesJoan Vinyes, amb Josep R. Ribolleda a la seva dreta, van aconseguir un triomf inapel·lable en el 5è Ral·li Pla d’Urgell, segona prova sobre terra del Campionat de Catalunya de Ral·lis. Vinyes, al volant del Subaru Impreza preparat per Baporo Motorsport, van imposar un ritme trepidant des de la primera especial, cosa que els va portar al triomf en una prova de la qual no tenia bons records en un passat no molt llunyà, concretament l’any passat.

El traçat preparat pels membres de l’Escuderia Mollerussa constava de dues especials, Arbeca d’11,1 km i Pla d’Urgell de 18,34 km, que s’havien de superar tres vegades la primera i dues la segona.

Vinyes-Ribolleda van començar amb un ritme trepidant que va posar distàncies importants des de la primera cronometrada. Després del primer bucle el tàndem andorrà superava en 31” al seu rival més immediat, el Mitsubishi Lancer Evo X de l’equip campió de la passada edició de la Copa catalana de ral·lis de terra, Carles Llinás-Kiko Torra.

A continuació, encara que Vinyes va comentar: Nosaltres seguim al màxim, les especials van ser més competides. En la segona i tercera passada per Arbeca Llinás va ser el més ràpid, 1” i 5” respectivament, amb Vinyes just darrere, mentre que en el segon pas per Pla d’Urgell va ser Vinyes qui va marcar diferències al seu favor (8”).

Una vegada acabat el seu primer ral·li sobre terra de la temporada, Vinyes es mostrava satisfet pel resultat i sobretot pel ritme establert: Tot ha sortit bé, hem sortit a per totes i crec que hem marcat diferències des del principi. ‘El ral·li m’ha agradat molt, sobretot la segona especial, és a dir com es habitual en les proves que es disputen en aquesta zona. Molt content pel resultat, pujar al graó més alt del podi sempre ajuda a reforçar la moral de cara a propers compromisos’.

Cal destacar que els compromisos que se li presenten a Vinyes poc tenen a veure amb la terra. De moment el cap de setmana vinent la cita és al Circuito de los Arcos (Navarra), al volant d’un Seat León.

a_vinyes

Per la seva banda Amàlia, amb Marta Ylla de copi, al volant del Peugeot 106 2RM, va aconseguir completar el seu primer ral·li sobre terra en la 8ª plaça entre els vehicles de 2 rodes motrius (RM), en una actuació marcada per problemes de diferent índole, sobretot en la part inicial del ral·li.

Al final es mostrava satisfeta per haver portat el seu vehicle fins al parc tancat final, però li quedava el regust amarg de no estar una mica més amunt en la classificació final: ‘Portava diverses setmanes sense disputar una carrera i pensàvem que aquest ral·li podria ser una bona oportunitat per recuperar sensacions. La veritat és que estic molt contenta, hem aconseguit el nostre objectiu i sense els problemes que hem tingut potser ens hauríem situat una mica millor en la classificació final’. La pilot andorrana comentava d’aquesta manera els problemes als quals feia referència: ‘En el primer pas pel tram llarg (Pla d’Urgell) no sentia les notes que em cantava la copi per un problema en els intèrfons. El cotxe tampoc anava del tot bé, sembla ser que un problema en la bomba de gasolina ha fet que perdés potència. Coses que passen a les carreres’.

Igual que el seu germà, Amàlia té cita el cap de setmana vinent en la seva primera competició d’aquesta temporada en circuits. En aquesta ocasió competirà al volant del Seat León de la passada temporada, a l’espera de tenir el León nou de Seat amb el qual competirà a l’Eurocup 2014.

Resultats del 5è Ral·li Pla d’Urgell

Scratch.

1.-Joan Vinyes-Ribolleda (Subaru Impreza) 48’43”, 2.-Llinás-Torra (Mitsubishi Lancer Evo X) a 0’33”, 3.-Domenech-Moreno (Colt Proto) a 1’01”, 4.-Membrado-Vilamala (Mitsubishi Lancer Evo X) a 1’10”, 5.-Vidales-Hereu (Mitsubishi Lancer Evo IX) a 2’14”, … 17.-Amàlia Vinyes-Ylla (Peugeot 106) a 9’38”.

2 Rodes Motrius

1.-Nieva-Grau (Peugeot 106 GTI) 54’44”, 2.-Duran-Cardo (Peugeot 107) a 1’29”, 3.-Rodriguez-Muntadas (Peugeot 107) a 1’47”… 8.-Amàlia Vinyes-Marta Ylla (Peugeot 106) a 3’37”

Text i foto: Fotoesport