Triomf de l’Equip Vinyes Dabad a les 4 hores de Lleida 2013

vinyesJoan Vinyes-Amàlia Vinyes-Marc Carol, pilotant un Peugeot 106 preparat pels tècnics de Baporo Motorsport, van aconseguir el triomf en la 14ª edició de les 4 hores de Lleida, prova de resistència sobre terra que de manera habitual tanca el calendari català de competició.

L’equip andorrà va aconseguir el triomf després de completar 177 voltes al circuit de l’Escuderia Lleida.

Cal destacar que, els guanyadors no van poder creuar la línia d’arribada sota la bandera quadriculada, un problema en la direcció del seu Peugeot va deixar a Amàlia parada a l’entrada de la recta d’arribada quan faltaven 5’ per finalitzar la prova. L’avantatge que en aquells moments portaven Vinyes-Vinyes-Carol respecte al segon classificat va ser suficient per conservar la primera plaça en la classificació final absoluta.

En aquestes dates, quan es parla de climatologia a la zona de Lleida s’associa de manera instintiva amb fred i boira. Doncs en aquesta edició de las 4 hores de la capital catalana no va faltar cap dels dos elements. Sobretot la boira que es va mostrar constant durant tot el cap de setmana, va molestar als participants sobretot en la disputa dels entrenaments oficials (dissabte dia 7). Les 4 hores es van poder disputar sense problemes greus de visibilitat.

Precisament en la disputa dels entrenaments oficials es va poder comprovar que aquest any el Peugeot 106 podria estar en la lluita pel triomf. Joan Vinyes, el pilot que va competir en aquesta fase del cap de setmana, va aconseguir el tercer millor registre de la graella, amb un crono 1’03”. La pole-position va ser per al pilot local Joel Guerrero, que aquest any tenia com a company d’equip a campió del món de MotoGP Marc Marquez.

La carrera es va iniciar amb domini de l’esmentat Joel Guerrero que, al volant d’un Honda Civic, va imposar un ritme molt ràpid. Joan no es va obsessionar a seguir al seu rival, i es va situar en la segona posició seguint l’estratègia prevista a priori. Així la comentava: “Teníem molta carrera per davant i en aquells moments era important mantenir la mecànica”.

A la mitja hora de competició Guerrero va haver d’entrar en el paddock amb problemes i el pilot andorrà va passar a comandar el grup de competidors. Els minuts van anar passant, els relleus es van anar succeint i el Peugeot 106 va canviar de pilot però es va mantenir de manera ferma en la primera posició. Mancant 10’ per al final superaven en més de 7 voltes al seu immediat perseguidor pel que eren ja els guanyadors de la prova. Com hem esmentat, mancant 5’ es va produir l’incident mecànic però el primer lloc estava assegurat.

Era la tercera ocasió que l’equip Vinyes Dabad competia en la prova de resistència de Lleida al volant del Peugeot 106 i per fi va arribar el triomf, aquest era el comentari que feia Joan en finalitzar la prova: “És una prova molt dura sobretot per a les mecàniques i guanyar no és gens fàcil. En les carreres de resistència gairebé sempre guanya el que menys problemes té i no el que més corre. És el meu tercer triomf aquí, l’últim feia quatre anys, espero no haver d’esperar quatre anys més per tornar a guanyar”.

A la seva germana li va tocar fer l’últim relleu i … : “En la pujada d’entrada a la recta d’arribada vaig notar que em quedava sense direcció i vaig parar a un costat de la pista. Sort que l’avantatge era prou àmplia com per conservar la primera plaça. Hagués estat mala sort després d’estar gairebé tota la carrera en la primera posició perdre-la en els últims minuts”.

Per la seva banda Marc Carol s’ha tret el mal sabor de boca que li havien deixat les anteriors edicions, dues en concret, en les quals pràcticament no havia arribat a pilotar amb normalitat : “Aquesta vegada he pogut fer el relleu complet i a més a un bon ritme. La veritat és que ho he passat molt bé competint en un circuit de terra un fet que ja començava a dubtar”.

Així doncs, era el seu tercer triomf (2006, 2009 i 2013) en les 4 hores de Lleida, mentre que per als seus companys d’equip va ser la primera vegada que pujaven al mes alt del podi de la prova que, l’Escuderia Lleida organitza cada fi de temporada des de l’any 2000, o sigui 14 anys sense interrupció.

Resultats de la 14ª edició de les 4 hores de Lleida.

Scratch.

1.-Vinyes-Vinyes-Carol 177 voltes, 2.-Crespi-Crespi a 2 v., 3.-Duran-Gutierrez-Llobera a 2 v., 4.-Blancafort-Blancafort-Cabani a 4 v., 5.-Costa-Pujol a 6 v.

Classe 1. (fins a 1600 cc)

1.-Vinyes-Vinyes-Carol 177 voltes, 2.-Crespi-Crespi a 2 v., 3.-Duran-Gutierrez-Llobera a 2 v.

Classe 2. (des de 1600 cc a 2000 cc)

1.-Blancafort-Blancafort-Cabani 173 voltes, 2.-Costa-Pujol a 2 v.. 3.-Marquez-Guerrero a 7 v.

(Text i foto: Fotoesport)