Tributs i Fronteres registra un 5% més de liquidacions de l’impost de societats

Augmenta un 5% el nombre de liquidacions de l’impost de societats. Tributs i Fronteres ha rebut més de 5.500 declaracions d’obligats tributaris de l’exercici fiscal 2016. Des del departament relacionen aquest increment amb la millora del context econòmic i l’obertura de noves empreses. També amb la consolidació del marc fiscal.

Més de 5.500 obligats tributaris han presentat la liquidació de l’impost de societats corresponent a l’exercici fiscal 2016. Aquesta xifra de declaracions és un 5% superior a la de l’any passat i consolida la tendència a l’alça d’aquesta obligació tributària. Les millores tecnològiques i administratives han permès descongestionar l’oficina de Tributs i Fronteres, sobretot els últims dies abans de tancar el període de liquidació.

Segons les dades del departament de Tributs i Fronteres, un 55% de les declaracions de l’impost de societats s’han presentat a través del portal tributari. Amb tot, segons el director del departament Albert Hinojosa,, tres de cada quatre obligats encara esperen al mes de juliol per realitzar els tràmits.

Hinojosa ha relacionat l’augment de declaracions amb una millora del context econòmic. Una situació que ha facilitat l’obertura de noves empreses i que, per tant, hi hagi més obligats tributaris. Amb aquestes dades, el Govern espera complir les expectatives i recaptar més de 37,5 milions d’euros aquest any, una previsió un 7% superior a la de l’exercici 2015.

TOTES LES NOTÍCIES