Tributs calcula que un de cada quatre assalariats haurà de pagar IRPF

tributs 1

Només un de cada quatre, aproximadament, dels 36.000 assalariats que hi ha a Andorra hauran d’abonar l´IRPF. Aquest és el càlcul que fa el departament de Tributs i Fronteres, que ha presentat avui la campanya informativa sobre el tribut que entrarà en vigor l´1 de gener del 2015.

El Govern calcula que entre el 25 i el 30% dels assalariats tributaran l’IRPF. Es tracta d’una xifra que segurament superarà els 8.000. Segons el ministre de Finances, Jordi Cinca, “és una estimació perquè només la CASS disposa d’aquestes dades de manera objectiva”.

També creu que quan entri en vigor no serà necessari canviar durant força temps l’actual marc fiscal. Cinca ha afegit que si una altra força política arriba al poder no podrà suprimir o rebaixar l’IRPF ja que faria trontollar el sistema tributari “primer per impossibilitat pressupostària i, segon, perquè es trencarien tots els mecanismes de relació amb l’exterior”.

Avui s’ha presentat la campanya informativa de l’IRPF que pretén fer públic l’impost i tranquil·litzar la població. Consistirà en reunions amb els agents socials i en anuncis als mitjans de comunicació.

TOTES LES NOTÍCIES