Trevor Jacob i Dominique Maltais s’emporten la primera Copa del Món FIS de SBX a Vallnord Arcalís

copa-mon-vallnordVallnord Arcalís ha acollit aquest dissabte les finals de la primera Copa del Món FIS de SBX. El rider dels Estats Units, Trevor Jacob, s’ha fet amb el primer lloc mentre que, en noies, el podi ha estat per a la canadenca Dominique Maltais. Després d’aquesta primera prova a Arcalís, els líders de la classificació es mantenen intactes: Jarryd Hughes i Dominique Maltais. Aquest diumenge es disputarà la segona Copa del Món FIS de SBX a Arcalís.

Segons ha informat Vallnord en un comunicat, Trevor Jacob, quart a la general, s’ha mostrat molt emocionat en ser el primer en creuar l’arc de meta i ha explicat que ‘ara ja ens trobem en el compte enrere i haver estat el primer en arribar ha estat la millor sensació que mai he viscut’. Jacob ha afegit: ‘no sé si seré a Sotxi. Tothom a Amèrica ho creu però ja es veurà’.

Al més alt del podi també ha pujat Dominique Maltais que manté el seu lideratge a la Copa del Món. La canadenca ha explicat que ‘tenia molt clar que guanyaria la rider que fes la baixada perfecta’ i ha reconegut que durant les semifinals ha fet una ‘petita errada’. Amb tot, ha afegit que ‘a la final he anat a per totes i ho he aconseguit’. Ha sentenciat que ‘està sent una molt bona temporada’.

Aquest primer podi no ha tingut representació de França ni d’Espanya. Els riders d’aquestes seleccions, però, tindran diumenge una nova oportunitat al circuit d’Arcalís. L’entrenador de l’equip espanyol, Israel Planas, ha fet una valoració positiva: ‘han evolucionat i millorat i ara tenim moltes ganes de fer la cursa de demà i procurar fer menys errades’.

Aquest diumenge tindrà lloc la segona Copa del Món FIS de SBX a Vallnord Arcalís. A les 9 hores s’obrirà el circuit per la inspecció i els entrenaments i a partir de les 10.30 tindran lloc les classificacions en dues rondes individuals. A les 14.00 hores serà la gran final. Durant la jornada es mantindrà el preu especial del forfet a 27,50 euros per als adults, que es podrà utilitzar durant tota la jornada a excepció de l’estona que durin les finals, que és aproximadament d’una hora i mitja.