Tret de sortida del Poblet de Nadal d’Andorra la Vella

Turistes, andorrans i residents estaven convocats aquest dissabte a la tarda a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella per viure l’encesa dels llums de la parròquia i ningú ha volgut fallar a la cita. Centenars de persones han omplert l’espai públic des de ben bé trets quarts de sis de la tarda. Pocs minuts després de l’hora en punt les autoritats ja ocupaven la part central del nou túnel de llum i so i l’espectacle s’ha posat en marxa. Els 40 metres de leds, convertits en un túnel, s’han començat a encendre i apagar al ritme de Queen, sota l’atenta mirada dels més menuts i també d’una part important de la plana política del país, encapçalada per la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el cap de Govern, Toni Martí. Un cop acabat, ambdues autoritats han escenificat l’encesa de les llums de la capital.

L’espectacle musical i de llums, que es repetirà cada dia a les 18 i a les 19.30 hores, és una de les grans novetats d’enguany del Poblet de Nadal de la capital. “Pensem que ha de ser un atractiu més per passar el Nadal a Andorra, a part de fer la funció principal que és la d’intentar unir les dues parts de l’avinguda Meritxell”, ha explicat Marsol, que ha recordat que no hi ha cap instal·lació d’aquestes característiques a la zona, ni a Catalunya ni al sud de França. La cònsol està convençuda de la consolidació del poblet en tan sols tres edicions, sobretot entre els ciutadans del país i els visitants. Ha apuntat que encara “queda treballar i fer un esforç per consolidar les activitats, els horaris i els paradistes”, elements que també són presents al voltant de la iniciativa.

Malgrat això, la cònsol s’ha mostrat exultant perquè “tot els aparcaments de la parròquia estan plens i està tot col·lapsat, i això és èxit”. Marsol ha desitjat que la capital pugui culminar un bon Nadal a nivell comercial, de restauració i hoteler perquè repercutirà directament amb “qualitat de vida i ens podrem sentir orgullosos de la nostra parròquia i del nostre país”.

L’activitat del Poblet de Nadal s’ha iniciat paral·lelament aquest dissabte al matí amb l’obertura del mercat de Nadal de la plaça del Poble, de la pista de gel sintètic de la plaça Guillemó i del supertobogan instal·lat a la zona de confluència de l’avinguda Meritxell i de Riberaygua i Travesseres (antiga caserna de Bombers). L’agenda d’aquest dissabte a Andorra la Vella ha continuat a partir de tres quarts de vuit amb el Cor Nacional dels Petits Cantors, que ha ofert un concert a la Plaça del Poble, i s’ha tancat a les vuit del vespre amb un el castell de focs d’artifici (els que no es van poder utilitzar per a la festa major pel risc d’incendi).