Tret de sortida de la Festa Major de la Seu amb el pregó infantil

Més de 150 nens i nenes vinguts dels diferents casals d’estiu de la Seu d’Urgell i comarca han donat el tret de sortida aquest divendres al matí a la Festa Major 2019. Els joves han participat en la tradicional cercavila pel centre de la ciutat i han fet la lectura col·lectiva del pregó infantil des de la plaça dels Oms. Els infants han estat rebuts per l’alcalde urgellenc, Jordi Fàbrega, i bona part de l’equip de govern.

A la cercavila infantil, que ha comptat amb l’animació d’Alea Teatre, hi han participat els nens i nenes del Casal Municipal de la Seu d’Urgell, el casal SASC Pixies, el Centre Obert, el casal de Bellestar, el casal d’Alàs i el casal Languedor. Els nois i noies han anat disfressats de diferents temàtiques. Una vegada han arribat davant de l’Ajuntament urgellenc, una representació de cada casal ha pujat a l’escenari per llegir el pregó, elaborat conjuntament.

Els nens i nenes han engrescat tothom a participar activament en les propostes lúdiques i festives de la Festa Major de la Seu. Com cada any, cada casal i esplai ha recordat els actes que donen personalitat a la celebració, com el ball cerdà, les activitats per al públic familiar, el correfoc i el correaigua, entre molts d’altres. Els nens i nenes han desitjat una molt bona festa major i que tothom s’ho passi bé “amb respecte i civisme”.

El primer acte de la Festa Major de la Seu ha finalitzat amb l’actuació musical dels Alea Teatre, amb qui els nens, els monitors i les famílies han pogut ballar i cantar a ritme de festa major.