El Comú de la Massana ha presentat una nova edició de les jornades gastronòmiques d’hivern la Massana Fogons. Després de la consolidació de lo Mandongo, uns menús centrats en la carn de porc, les jornades introdueixen un dels productes més sol·licitats durant els mesos d’hivern: els calçots. De fet, en les dues passades edicions es va fer un prova, que va tenir tant bona acceptació que en aquesta nova edició de la Massana Fogons ja es plantegen les dues possibilitats.

“Les jornades gastronòmiques són vives, van evolucionant en funció de la demanda i com més atractives i variades siguin les propostes, més possibilitats d’èxit”, afirma el conseller de Turisme i Dinamització, Sergi Balielles.

Participen a lo Mandongo catorze restaurants, que mostren les diferents possibilitats de cuinar amb ingredients procedents del porc. Els restauradors combinen les receptes més tradicionals amb una bona dosi de creativitat, per oferir plats tan suggeridors com caneló de galta de porc amb gratinat delfinès, pasta fullada de botifarra negra i poma o la típica vianda andorrana.

Els restaurants participants són: Hostal Palanques, Abba Xalet Suites Hotel, Tequilando, la Torrada, la Pampa, 360º Eatery&Bar, Casa Eyre, el Racó dels Amics, la Borda de l’Avi, el Molí dels Fanals, la Borda Secreta, la Borda Raubert, el Rústic i el Coll de la Botella. Els preus dels menús oscil·len entre els 20 i els 35 euros.

Pel que fa al menú Calçots, l’ofereixen vuit restaurants, que combinen aquesta hortalissa procedent de la localitat catalana de Valls amb diferents tipus de carns. Els participants són: Émo-Hotel Palomé, Borda Eulari, Borda Casa Vella Palés, l’Hort de Casa, la Torrada, la Borda Secreta, Cal Silvino i el Coll de la Botella. En aquest cas, els preus van dels 24 als 30 euros.

“La Massana Fogons ja s’ha convertit en la marca gastronòmica de la parròquia i cada cop hi ha més clients que repeteixen. La nostra intenció és arribar tant al públic local com als turistes”, afirma Balielles.

El comú de la Massana està en contacte permanent amb els restauradors per tal de millorar la promoció de la gastronomia de la parròquia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada