Gairebé 800 cases de pagès, allotjaments, restaurants i activitats s’han apuntat a la segona edició de Benvinguts a Pagès, que enguany se celebrarà del 3 al 5 de juny. Un cap de setmana de portes obertes a les explotacions agràries, ramaderes i pesqueres d’arreu de Catalunya que faran visites gratuïtes perquè els visitants puguin conèixer i tastar els productes cultivats, criats i pescats a casa nostra.
 
A més, allotjaments  d’arreu del país s’afegeixen a la iniciativa amb ofertes especials per a aquest cap de setmana;  els restaurants serviran el menú Benvinguts a Pagès, amb productes de temporada i de proximitat; i en moltes comarques s’oferiran activitats complementàries. La varietat de productors, restaurants, allotjaments i activitats complementàries permetran als participants planificar un cap de setmana a mida a qualsevol punt del país.
 
La diversitat d’explotacions que participen en aquesta segona edició, més d’una cinquantena a la demarcació de Girona, és molt variada, des de granges de porcí a explotacions d’aviram ecològiques. Un exemple és Mas La Coromina, una explotació lletera de La Vall d’en Bas que ha dut a terme un projecte de diversificació de la seva activitat.
 
Precisament avui, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha inaugurat les instal·lacions que han remodelat i creat per poder dur a terme visites a escoles i famílies. A més d’enfocar una branca de la seva activitat a explicar a què es dediquen i com fabriquen els seus productes, Mas La Coromina ha obert una agrobotiga amb l’objectiu de potenciar l’activitat comercial i productiva de derivats làctics. La transformació de Mas La Coromina és un projecte de diversificació cofinançat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a través del Programa de Desenvolupament Rural (PDR).
 

Un projecte de país per re-connectar món urbà amb món rural
 
La consellera Serret ha explicat que “Benvinguts a Pagès té com a objectiu re-connectar el món de la pagesia amb el món urbà; posar en valor la producció local i de proximitat i que, en definitiva, la ciutadania conegui de primera mà d’on provenen i com es fan els aliments que arriben a taula”. Segons Serret, aquesta iniciativa ha de ser i serà una gran festa de país, una festa de portes obertes del nostre món rural”.
 
Benvinguts a Pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat i prova d’això és que enguany conviurà amb la Setmana Bio, que se celebrarà del 3 al 9 de juny. Però aquesta iniciativa també pretén posar en valor el món rural, afavorir el relleu generacional, i busca que  el conjunt dels catalans coneguin i valorin la feina i l’aportació que fan pagesos i ramaders, ja que ens proveeixen d’aliments i mantenen viu el nostre territori.
 
Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació -a través de Prodeca-, del Departament d’Empresa i Coneixement -a través de l’Agència Catalana de Turisme-, i de la Fundació Alícia. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada