Tret de sortida a la campanya electoral

Aquest migdia ha començat la campanya de cara a les eleccions del 7 d’abril. Els partits polítics han viscut l’inici d’aquesta campanya amb la tradicional enganxada de cartells. De fet, amb tantes llistes i candidats, ha estat difícil coordinar-se per no trobar-se més d’un partit enganxant els cartells als diferents punts habilitats a les diferents parròquies.

 

Les llistes nacionals 

Són 7 les llistes que es presenten a les eleccions: Demòcrates, Partit Socialdemòcrata, Liberals d’Andorra, Terceravia+Unió Laurediana, Progressistes SDP, Andorra Sobirana i Units pel Progrés d’Andorra. La majoria cares noves, perquè només repeteixen Pere López i Josep Pintat (tot i que ja no anirà amb els Liberals sinó amb partit propi aquest cop) i propostes molt similars entre si. Sobre el paper, i amb les enquestes poc fiables a la mà, Xavier Espot i Pere López es disputen el primer lloc, però amb el sistema electoral peculiar del país, difícil és fer travesses.

 

Les llistes territorials 

Les diferents formacions que concorren a les llistes nacionals també tenen algún peu a les territorials. L’A i PS hi van conjuntament per denunciar com de poc representatiu és el sistema electoral actual i ho fan sota el nom de d’Acord, que pretèn esgarrapar algunes de les parròquies a DA. A la Massana, Ciutadans Compromesos també vol aconseguir dos consellers i a Ordono Acció Comunal d’Ordino es presenta amb DA.