Ja són tres les vies ferrades que, en menys d’un mes, s’han vist afectades per robatoris de material divers: la de Sant Vicenç d’Enclar, la del Roc d’Esquers i la del Tossal Gran d’Aixovall. Trams sencers de cable i de cadena, entre d’altres, han estat sostrets amb la consegüent amenaça per la seguretat dels usuaris. La policia té obert el dossier per determinar l’autoria d’aquests actes vandàlics.

El material sostret, molts metres de cable i de cadenes de tracció a tres vies ferrades diferents, a més d’altres elements, té poc valor. De fet, segons els tècnics, entre tots els robatoris la quantitat no arribaria ni als 2.000 euros. Amb tot, es tracta d’actes molt greus perquè afecten directament la seguretat dels usuaris. És un acte criminal que posa en risc la integritat de les persones. Per això el grup de muntanya de la policia té obert el dossier per determinar l’autoria d’aquests sabotatges. De moment hi ha tres vies ferrades afectades: la de Sant Vicenç d’Enclar a Santa Coloma, la del Roc d’Esquers a la vall del Madriu i la del Tossal Gran d’Aixovall a Sant Julià de Lòria. En aquesta última, l’única que roman tancada al públic, és on els operaris s’afanyen per restituir tota la línia d’assegurament del primer esperó que ha estat desmantellada. Tot plegat mentre els responsables del manteniment de les vies ferrades es pregunten quin pot ser, un cop descartat el mòbil econòmic, l’objectiu dels vàndals.

El que va començar com un acte aïllat a la via ferrada de Sant Vicenç d’Enclar, a Santa Coloma, s’ha estès i altres, com la del Gran Tossal d’Aixovall estan tancades mentre es fa el manteniment.

Les tres vies afectades, per ara, tenen en comú que són de fàcil accés i estan a parròquies baixes. Per tant, els investigadors sospiten que podria tractar-se d’almenys dues persones, veïnes d’alguna d’aquestes parròquies. Totes les accions, a més, s’haurien perpetrat a la nit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada