Ja no falta res perquè comencem a prendre el sol… si és que no has començat ja !. Avui et donem les pistes perquè aquest any adquireixis un bronzejat saludable i preciós. Algú pot demanar més?

Com ja t’hem explicat en més d’una ocasió (i no ens cansem de fer-ho) una exposició al sol de forma continuada i sense una correcta protecció pot degenerar en un fotoenvelliment (arrugues, taques solars, flacciditat cutània i deshidratació de la pell), cremades greus i, fins i tot, l’aparició de melanomes. D’aquí l’extraordinària importància de preparar la pell abans de l’exposició solar. Avui et donem unes senzilles pautes perquè no et juguis la pell.

Coneix l’estat de la teva pell

El primer pas és conèixer l’estat de la nostra pell i saber com reacciona davant el sol. Els dermatòlegs disposen d’una senzilla llum amb una llum de wood, com la de les discoteques que fan que el blanc es vegi flourescente. Aquesta llum penetra fins a la dermis i detectar taques, certes malalties pigmentàries, etc. També hi ha la tecnologia del sistema d’imatge IOMA, que permet realitzar una avaluació completa de la pell i que tenen centres com la Clínica Planas. Només cal donar suport a la barbeta a la màquina perquè actuï el programari que proporciona una foto de la cara amb una mida 50 vegades més gran que el natural. D’aquesta manera, es realitza una precisa avaluació de la intensitat de les lesions, com les arrugues, les alteracions pigmentàries, els canvis patològics vasculars, la dilatació de porus i contingut sebaci, i l’activitat bacteriana. Així mateix, és essencial que visites al teu dermatòleg perquè avaluï les lesions pigmentades així com per descartar lesions canceroses i precanceroses.

L’alimentació i el bronzejat

L’alimentació també t’ajudarà a preparar i reforçar la teva pell, potenciar la teva bronzejat i fer que aparegui de forma més ràpida i uniforme. Et convidem a que llegeixis la nostra entrada Dieta per a un bronzejat saludable, en la qual trobaràs un gran nombre de propostes delicioses, saludables i que preparen la pell i la cura. L’estratègia davant la taula hauria de començar un mes abans de començar a prendre el sol. Els teus aliats en aquest sentit haurien de ser:

Vegetals de color vermell, taronja i verd intens, que són els més rics en betacarotens
Aliments rics en tirosina (present en els aliments proteics així com els lactis, l’arròs i el blat de moro) que estimulen la formació de melanina

No sense el meu nutricosmético solar

Els nous nutricosméticos solars cada vegada són més avançats i ofereixen solucions a major nombre de necessitats, com ara les de les pells molt clares, les sensibles, o les intolerants al sol, però també cobreixen davant UVB, UVA, visible i infraroig. Aquests productes, que a ajuden a prevenir el fotoenvelliment, les taques i altres alteracions cutànies derivades de l’exposició solar, estiguin per exemple, amb vitamines C, E i D i antioxidants de diferents tipus, com el licopè. En funció de la marca, s’han de prendre entre un mes i quinze dies abans de començar a prendre el sol i es recomana continuar prenent les càpsules durant tot l’estiu i fins a un mes després de deixar de prendre el sol. El resultat és un bronzejat sublim, ràpid, durador i intens, però també, i més important, reparen els danys solars. És fonamental que sàpigues que en cap cas els nutricosméticos específics per prendre el sol substitueixen els fotoprotectors tòpics. Com indica Verónica Pascual, directora de màrqueting de IFC (Heliocare), “El SPF no és l’única cosa que s’ha de tenir en compte a l’hora de triar un producte solar. Cal buscar fotoprotectors amb ingredients antioxidants i reparadors o, fins i tot, a dia d’avui, aquells específics per protegir enfront de les radiacions visible i infraroja, a més d’UVB i UVA “.

Innéov Sensibilitat Solar. Complement alimentari per preparar la pell a l’exposició solar, fins i tot les pells més clares o sensibles … Està formulat amb Betacarotè, per a un to natural i uniforme i facilita un bronzejat més ràpid, intens i durador; Licopè, amb propietats antioxidants, i Lactobacillus johnsoni per preparar la pell per l’exposició solar. El seu preu 28,50 € / 30 càpsules.

Arkosol Advance, especialment pells clares. Una fórmula amb col·lagen hidrolitzat, especialment desenvolupada per a les pells més sensibles i intolerants al sol. Una sola càpsula al dia prepara la pell per lluir el seu millor to i més, té efecte protector i antioxidant. El seu preu: 19,90 € / 30 càpsules.

Heliocare 360º Càpsules. Nou fotoinmunoprotector oral amb eficàcia demostrada davant la radiació visible i infraroja, gràcies al nou ingredient Fernblock +. La seva fórmula ofereix més cobertura de la radiació i major capacitat antioxidant i reparadora del dany solar. Prevé el foto envelliment, les taques i altres alteracions cutànies derivades de l’exposició solar en tot tipus de pells. A més de Fernblock +, també compta amb una combinació d’ingredients com un antioxidant útil en processos relacionats pel dany oxidatiu i la producció de radicals lliures, prebiòtics (que han demostrat tenir uneix efecte beneficiós en la pell, especialment en la seva hidratación3), Vitamina B3 que, entre altres accions, ajuda a prevenir el fotodaño, i vitamines C i e, coneguts en el tractament de la agressions de la pell intervingudes pels radicals lliures. El seu preu: 36,90 € / 30 càpsules.

Oenobiol Solaire Intensif Antiedat. Nutricosmético per a pells normals, amb el principal objectiu que puguis lluir un bronzejat ràpid, durador i una pell radiant. Potencia el bronzejat minimitzant el fotoenvelliment. A partir dels 30 anys es converteix en el millor aliat per gaudir i presumir d’un bronzejat més ràpid, bonic i durador. Els seus ingredients 100% d’origen vegetal, optimitzarem els efectes de les exposicions al sol i la pell lluirà jove, lluminosa i d’aspecte saludable. SEU preu: 21,33 € / 30 càpsules.

Per Bellesa Activa / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada