Tres persones detingudes en una operació contra el tràfic de tabac

La mercaderia confiscada
La mercaderia confiscada. Fotos: Policia d’Andorra

Avui al voltant de les 17 hores efectius del Grup d’Antifrau del Cos de Policia d’Andorra, conjuntament amb el Grup d’Antifrau de la Duana d’Andorra, han procedit a la detenció de tres persones en un aparcament del centre d’Escaldes-Engordany.

Els detinguts no residents al Principat d’Andorra i procedents de França, han estat detinguts i en les pròximes hores passaran a disposició judicial, com a presumptes autors d’un delicte contra l’ordre socioeconòmic.

Pel que fa a l’operació motiu de la detenció, aquesta es troba emmarcada en la lluita contra delictes de contraban de tabac, i el reforç dels controls en les zones susceptibles de compravenda de tabac per part del Grup d’Antifrau Policial en col·laboració constant amb la Duana Andorrana.

S’ha confiscat en el transcurs de l’operatiu: dos vehicles, 20.000 € en efectiu i 456 cartons de tabac amb un valor aproximat de 16.000 €.

Destaca el fet que l’operació l’han pogut presenciar alts comandaments de la Gendarmeria Francesa que es trobaven de visita institucional al País, destacant el compromís que hi ha de les dues institucions policials en la lluita transfronterera contra en contraban.

El Sr. Ministre de Justícia i Interior també ha pogut presenciar l’operació, veient de primera mà el desenvolupament de l’operació.

En la darrera setmana el Cos de Policia ha efectuat dos importants operacions contra el contraban de tabac.

TOTES LES NOTÍCIES