Tres nous radars a partir de l’abril

El Govern ha anunciat que els tres nous radars que s’han instal·lat a la xarxa viària, dos de tram i un de fix, entraran en funcionament dimarts de la setmana vinent, dia 3 d’abril. Els tres nous cinemòmetres de control de velocitat del trànsit tenen com a objectiu reduir els accidents de trànsit originats per les velocitats inadequades a la CG1 i la CG2.

El primer radar de tram s’ha instal·lat al llarg del darrer quilòmetre abans de la frontera hispanoandorrana, amb inici a l’alçada de la Borda Sabater –poc abans del Punt de Trobada–, entre els quilòmetres 9,4 i 10,4 de la CG1, i la velocitat màxima és de 90 km/h. L’altre està situat a la zona de la Bartra i la Valira Nova d’Encamp, des de la rotonda del túnel de les Dos Valires fins a la rotonda sud d’Encamp, just després del túnel de Ràdio Andorra. En concret, s’ha instal·lat entre els quilòmetres 2,6 i 4,3 de la CG2. En aquest tram, la velocitat màxima és de 70 quilòmetres per hora.

Finalment, també entrarà en funcionament un nou radar fixe a la CG1 a la recta de la Margineda, al quilòmetre 5,5, que regularà els dos sentits de circulació i on la velocitat màxima autoritzada és de 70 km/h.

La posada en marxa dels nous aparells es fa després que l’Àrea de Mobilitat i Pavimentació ha donat per acabades les tasques d’instal·lació, calibratge i certificació corresponents. A tal efecte s’ha lliurat tota la documentació normativa de funcionament i calibratge al Servei de Policia per la seva posada en funcionament. En paral·lel, durant l’any Mobilitat i el Servei de Policia faran campanyes de seguretat viària per conscienciar els conductors de la necessitat d’adaptar la velocitat a la normativa i a les característiques de les diferents carreteres del país.

4 comentaris

  1. Més inversió en educació viària pot ser en comptes de tant radar… Més controls antidrogues…

  2. Tristan Zandaza Puttonen Nuno Pinho

  3. Luis Pires

  4. Eric Peña Ivan Ibañez Ruben Peña Torres

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES