Els joves europeus Giulia, Magdalena i Simon, que es trobaven a la Seu d’Urgell des del passat mes de març, han acabat la seva estada a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell on portaven a terme el seu treball voluntari en el marc del Servei de Voluntariat Europeu (SVE). En el seu lloc s’acaben d’incorporar tres nous joves europeus: la Nihan, la Iwona i l’Alan, de Turquia, Polònia i República Txeca, respectivament.

La Nihan, la Iwona i l’Alan també donaran continuïtat a la cinquena edició del programa ‘Una mirada europea a la cultura i tradició pirinenca’ que ja van iniciar els voluntaris predecessors que han realitzat anteriorment el seu servei de voluntariat a casa nostra. Aquests tres joves voluntaris, així com els dotze joves que anteriorment ja han participat d’aquest programa, descobriran la nostra cultura i tradició.

El conseller comarcal de Joventut, Ricard Pérez, i la regidora de Joventut de l’Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, donen la benvinguda als tres joves europeus a l’oficina jove alturgellenca, i desitgen que “la seva estada sigui positiva i productiva com ho ha estat per a la resta de voluntaris que ja han passat per la Seu d’Urgell”. Respecte al servei de voluntariat europeu han manifestat que “és un projecte que està funcionant molt bé, ja que permet que els voluntaris que venen a la nostra ciutat i comarca s’emportin una visió directa de la nostra cultura i tradició pirinenques”. Per Planes i Pérez la incorporació de voluntaris vinguts de diferents països d’Europa també reverteix positivament en el territori doncs “ens ajuda a valorar i treure profit de més projectes del territori a través de la seva visió”.

D’altra banda, cal recordar que fins el 27 de setembre es pot visitar l’exposició que hi ha instal•lada a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell dedicada als projectes finals dels tres joves europeus que acaben de marxar. Els tres voluntaris de nacionalitat luxemburguesa, italiana i polonesa, respectivament, aporten la seva visió sobre temes rellevants del nostre territori com són el mercat de la Seu d’Urgell, l’art romànic de la comarca i, especialment, de la vida, cultura i tradicions de l’Alt Urgell on Magdalena Ziolkowska reflexiona sobre els elements substancials del passat i el present de la Seu d’Urgell a través d’una noció molt suggerent del paper eteri i gairebé secundari del pas del temps.

Els agents que participen d’aquest programa del servei de voluntariat europeu són la mateixa Oficina Jove de l’Alt Urgell, l’Ajuntament de la Seu, el Consell Comarcal, el Consorci d’Atenció a les Persones, l’Arxiu Comarcal, el Pla Educatiu d’Entorn de la Seu, la Biblioteca Sant Agustí, l’Escola Oficial d’Idiomes i l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat. També hi col•laboren el Centre Obert, el Cau de l’Art d’Oliana i la Cafeteria Xicolata.

Joves urgellenques a Europa

També cal destacar que acaben de marxar a fer el seu voluntariat europeu tres joves urgellenques: la Cristina a Rodez (França); la Berta a Tallin (Estònia); i l’Alba a Varna (Bulgària). Les dues primeres portaran a terme el Servei de Voluntariat Europeu en una escola, mentre que la tercera ho farà en una entitat d’atenció a víctimes de violència de gènere.

L’estada d’aquestes tres urgellenques en els seus països que portaran a terme el seu treball de voluntariat serà de 10 a 12 mesos.

Meritxell Planes i Ricard Pérez també han desitjat sort a les tres noies urgellenques que marxen a fer el seu treball de voluntariat. “Esperem que en treguin molt de profit de la seva experiència”.

Nova convocatòria

El pròxim 1 d’octubre s’obrirà un nou termini per a poder participar en un voluntariat europeu. Pels joves de la Seu d’urgell i comarca que hi estiguin interessats en realitzar un SVE, poden adreçar-se a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell per informar-se com participar en aquest programa europeu.

Planes i Pérez també animen als joves de la Seu i comarca a participar en aquest projecte de voluntariat europeu, fet que “els permetrà agafar experiència, augmentar els seu currículum i conèixer noves cultures”.

Recordem que el SVE forma part del programa Joventut en Acció-Acció 2, el qual ofereix la possibilitat a joves entre 18 i 30 anys poder realitzar un projecte entre 2 mesos i 1 any en un país europeu, amb les despeses bàsiques cobertes i certa quantitat de diners per a la seva manutenció.

L’experiència està reconeguda amb un certificat “Youthpass” que acredita les competències adquirides.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada